Prethodni članak
Sljedeći članak

Svježe neretvanske mandarine u Zagorju

Direktno s plantaža u dolini Neretve na punkteve u Donjoj Stubici, Oroslavju i Zaboku


Bogate su vitaminom C, štite naš imunitet u sezoni prehlada, pomažu nam u održavanju vitke linije i k tome su jako ukusne. Zimsko je vrijeme pravo vrijeme da se opskrbite mandarinama i uvedete ih u svakodnevnu prehranu, osobito ako su vam konstantno dostupne svježe.

Prave neretvanske mandarine OPG – a Siniše Grgeca iz Stubičke Slatine i ove jeseni i zime možete kupovati na punktevima u Zagorju. Svakodnevnu su dostupne u Donjoj Stubici u Parku Jure Stubičanca, u Oroslavju na prostoru Seljačke tržnice te od ovog tjedna u Zaboku, na Zivtovom trgu nasuprot Lidla.

O ovom smo OPG – u već pisali, kada su bile aktualne lubenice, koje Siniša zajedno s familijom uzgaja u dolini Neretve, na zemlji koju je naslijedila njegova supruga. – Mandarine imamo na oko hektar svoje zemlje i još na zemlji u zakupu. Dolaze nam u Zagorje svježe, dva puta tjedno – ispričao nam je Siniša, koji zemlju na jugu Hrvatske obrađuje već godinama.

Sjedište OPG – a je u Stubičkoj Slatini, a plantaže s agrumima i lubenicama udaljene su 550 kilometara, stoga, kaže Siniša, nije baš lako uvijek koordinirati poslove na plantažama, berbu i berače, kao i prijevoz i dostavu u Zagorje. No, kako kaže, isplati se. – Borimo se i snalazimo, kako bi naši kupci svakodnevni imali svježe mandarine i kako bi bili zadovoljni, što i jesu. Osim mandarina, na našim štandovima mogu se kupiti i suhe smokve i šipak, a uskoro ćemo imati i limun, naranče i klementine – rekao je Siniša.

Prodajna mjesta u Donjoj Stubici, Oroslavju i Zaboku otvorena su od ponedjeljka do petka od 8.30 do 17.30 sati, subotom do 14 sati, i bit će tako sve do Badnjaka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook