Prethodni članak
Sljedeći članak

Šveđani preko Zagorja krijumčarili Indijce

Jedan je uhićen u Začretju, drugi u Novom golubovcu..


Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Zlataru optužnicu protiv dvojice državljana Kraljevine Švedske (1995. i 1976.) zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma , s prijedlogom za produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika.

Optužnicom se okrivljenike tereti da su 25. travnja 2022. u Zagrebu i Svetom Križu Začretju; zajedno i po prethodnom dogovoru te u nakani da se nepripadno materijalno okoriste; za neutvrđenu novčanu naknadu preuzeli i organizirali ilegalni prijevoz nekoliko državljana Indije; kojima nije dozvoljen ulazak, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj i drugim članicama Europske unije ili potpisnicima Šengenskog sporazuma; iz Zagreba prema Republici Sloveniji radi ilegalnog prelaska.
Tereti ih se da su, prema prethodnom zajedničkom dogovoru, u popodnevnim satima 25. travnja 2022., na neutvrđenom mjestu u blizini Zagreba, u za tu svrhu iznajmljeno osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka, preuzeli državljane Indije, koje je zatim prvookrivljenik, kao vozač, vozio autocestom A2 Zagreb-Macelj u smjeru državne granice s Republikom Slovenijom, a uz pratnju drugookrivljenika koji je upravljao osobnim automobilom estonskih registarskih oznaka, u svojstvu sigurnosne prethodnice.

Policijski službenici su u 16:30 sati uočili prvookrivljenika kako upravlja osobnim vozilom hrvatskih registarskih oznaka autocestom A2, u blizini Naplatne postaje Mokrice, u smjeru državne granice s Republikom Slovenijom, te ga zaustavljali pomoću zvučnih i svjetlosnih signala, no prvookrivljenik se oglušio i pokušavao im vozilom pobjeći povećavajući brzinu pri čemu mu je pomagao i drugookrivljenik koji je svojom vožnjom ometao vožnju policijskih službenika pokušavajući ih izgurati s ceste.
Prvookrivljenik se u 16:35 sati zaustavio na odmorištu autoceste Sveti Križ Začretje Istok te su iz vozila izašli državljani Indije, a on se tim vozilom udaljio autocestom u smjeru Krapine, no policijski su ga službenici zaustavili u 16:45 sati na parkiralištu trgovačkog centra u Svetom Križu Začretju, dok su drugookrivljenika zaustavili u 16:55 sati u Novom Golubovcu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook