Prethodni članak
Sljedeći članak

Svečano proslavljena 110. obljetnica školstva na Batini


Svečanom priredbom u batinskom Vatrogasnom domu u srijedu, 15. lipnja, proslavljeno je 110 godina Područne škole Donja Batina, koja djeluje u sastavu zlatarske OŠ Ante Kovačića.

Nakon himne koju je izveo školski zbor okupljene je pozdravio ravnatelj škole Marijan Posarić, naglasivši kako su se u tom razdoblju, nešto duljem od stoljeća, batinski učitelji i učiteljice predano i nesebično brinuli o poučavanju stotina ovdašnjih učenika koji su tako svoja prva slova i brojke naučili upravo u ovoj maloj seoskoj školi.

Svečani program vodile su Karla Bingula i Patricia Štefanko, bivše učenice batinske škole, koje su između glazbeno-scenskih točaka, čitajući izvatke iz školske Spomenice, upoznale nazočne s poviješću škole na Batini – od 1912., i prvoga učitelja, Krapinčana Dragana Žigmana, pa sve do današnjih dana.

Uz pjevački zbor pod ravnanjem učitelja glazbene kulture Matije Vučkovića, u glazbenome dijelu programa nastupili su i tamburaški orkestar OŠ Zlatar te solisti Mislav Hleb na trubi, Julija Šaka na violini i Leona Vujica na klarinetu. Učenici batinske škole, njih desetero, izveli su za ovu prigodu igrokaz i nekoliko recitacija, što su ih uvježbali sa svojim učiteljicama Anom Lenartić i Gordanom Kralj.

Na kraju priredbe okupljene roditelje, bake i djedove te učitelje i učenike zlatarske škole pozdravila je u ime Grada Zlatara predsjednica Gradskog vijeća Danijela Findak, pohvalivši sve izvođače i čestitavši svima vrijednu obljetnicu. Pritom je izrazila nadu da će se u skorije vrijeme broj djece na Batini povećati kako bi kroz tamošnju školu prošli još mnogi naraštaji uspješnih i marljivih učenika te da ona doživi još mnogo ovako lijepih i spomena vrijednih obljetnica.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook