Prethodni članak
Sljedeći članak

Svečano otvoren veliki sportski kompleks – ponos Velikog Trgovišća

Proslava Dana Općine Veliko Trgovišće


Danas, na 100. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Općina Veliko Trgovišće slavi svoj dan. U atriju OŠ Veliko Trgovišće održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća, koja je počela izvođenjem himne i minutom šutnje.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Štefica Kukolja, zahvalivši svim gostima na dolasku i što su uveličali Dan Općine Veliko Trgovišće. ''Danas nije običan dan za našu općinu, danas je i 100. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana. Mogu reći da smo ponosni što je Franjo Tuđman rođen baš u našoj općini. Hvala mu za sve'' – rekla je Kukolja i prisjetila se 2013. godine kada je načelnik postao tada mladi entuzijast Robert Greblički i obećao tada da će izgraditi veliki sportski kompleks, najljepši sportski kompleks u KZŽ-i. ''Taj mladi čovjek, danas više nije tako mlad, ostvario je sve svoje snove, vizije i projekte. Ovom prilikom želim zahvaliti i državnoj i županijskoj vlasti na podršci i razumijevanju, a gospodinu Grebličkom još jednom hvala na njegovim ostvarenjima i snovima, jer eto ostvario se i taj, po meni najveći projekt u ovih devet godina njegovog rada, ovaj veliki sportski centar, na kojem se danas nalazimo.'' rekla je Kukolja i zahvalila svim kolegama, vijećnicima i udrugama, te čestitala Dan Općine Veliko Trgovišće.

Greblički: ''Županija zaslužuje ovakav kompleks''

Načelnik Robert Greblički poželio je dobrodošlicu svima, ove godine kod novih sportskih terena, a za slijedeću je najavio sjednicu u gospodarskoj zoni. ''Ovi sportski tereni bili su jedna vizija svih nas i mislim da KZŽ zaslužuje imati ovakav kompleks, a nadam se da će ubrzo i fasada na školi, da nam ne kvari dojam. Uspjeli smo zamijeniti kompletnu javnu rasvjetu na cijelom području općine i zamijeniti ju energetski učinkovitom, izgradili smo parkiralište uz rodnu kuću dr. Franje Tuđmana i zahvaljujem županu što nas je pratio pune tri godine.'' rekao je Greblički i podsjetio da su odrađeni i radovi na tri klizišta preko 2 mil. kuna. Najavio je i rekonstrukciju gospodarske zone i pozdravio dolazak novih tvrtki u Veliko Trgovišće. Posebno je zahvalio županu Kolaru i Zdravku Tušeku na pomoći i podršci. Podsjetio je da je otkupljeno kompletno zemljište za razvoj gospodarske zone. ''Otkupili smo veterinarsku stanicu, klaonicu, radimo staze na starom i novom groblju, proširujemo groblje, imamo park hrvatskih velikana, gdje smo prošli na natječaju LAG ''Zeleni Bregi'', rekao je Greblički i uz zahvalu konstruktivnom Općinskom vijeću svim žiteljima čestitao Dan Općine Veliko Trgovišće.

Kolar: ''Ovo je izazov i za ostale''

Župan KZŽ Željko Kolar čestitao je svim stanovnicima Dan Općina i na postignutim rezultatima, a prisjetio se i 100. godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je kako je rekao uz hrvatske branitelje, najzaslužniji za stvaranje neovisne hrvatske države. ''Žao mi je što ponovno danas nismo svi zajedno položili vijence, ova 100. godišnjica je bila prilika da to bar jednom napravimo, no možda 101. godišnjica bude prilika za to.'' - izrazio je žaljenje Kolar. ''Shvatili smo poruku da u 12 sati imamo svečanu sjednicu, po najvećem suncu na otvorenom, kao jedan poticaj za buduća ulaganja na području Općine iako me začudio period da realiziramo projekte, još dvije godine. Hvala ti na ovih godinu dana, dobro će nam doći'' – rekao je Kolar i nastavio: ''Što se škole tiče napravljen je projekt za energetsku učinkovitost, očekujemo natječaj Ministarstva i Fonda i da ćemo slijedeće godine to i odraditi. Što se tiče ovog sportskog centra oko škole, ovo nadstandard, ovo ima rijeko koja škola u RH'' naglasio je župan uz zahvalu načelniku jer nije često da Općine ulože tolika sredstva u ovakav kompleks, jer Općine nisu osnivači škola. ''Mi smo popratili u skladu s mogućnostima, a ovo je i jedan veliki izazov za sve ostale'' rekao je Kolar i potvrdio plan spajanja gospodarskih zona. ''Čovjek je uvijek ključ uspjeha i vjerujem da će Veliko Trgovišće uskoro biti veliko gradilište'' – zaključio je župan, uz želju da slijedeće godine sjednica ipak ne bude u 12 sati.

Vučić: ''Imate daljnju podršku''

Izaslanik Ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, Darko Vučić pozdravio je sve domaćine i uzvanike. ''Čestitam veliku obljetnicu i svima koji su doprinijeli razvoju općina želim da se još podigne standard planiranja i dobrih projekata u kojima bi dobili podršku centralne vlasti, sa željom da se vidimo i idućih godina na otvaranjima nečeg još boljeg što će činiti dobro za mlade i za stanovnike vaše općine'' – rekao je Vučić i obećao daljnju podršku.

Tušek: ''Čestitam načelniku što je okupio tim stručnjaka, koji imaju viziju''

Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Zdravko Tušek, također je pozdravio sve domaćine i goste i prenio pozdrave premijera. Čestitao je na uspješnim projektima, na svemu što se radi kako bi ova Općina bila svijetli primjer ne samo u KZŽ nego i šire. ''Čestitam načelniku što je okupio tim stručnjaka, koji imaju viziju i u konačnici pokazuju i rezultate te vizije i uvjeren sam da će tako biti i dalje. Vlada RH svim općinama i gradovima je osigurala znatna sredstva i novaca će biti dovoljno za kvalitetne projekte'' – naglasio je Tušek i pozvao sve da stave glave skupa i iskoriste priliku.

Gregurović: ''''Vidimo i čujemo da se općina lijepo i dobro razvija i da će to tako biti i ubuduće''

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića bio je Zoran Gregurović, koji je ujedno govorio u ime prisutnih svih načelnika i gradonačelnika. Čestitao je domaćinima Dan Općine. ''Vidimo i čujemo da se općina lijepo i dobro razvija i da će to tako biti i ubuduće. Drago mi je da će se i ubuduće ovdje puno ulagati, jer ovo je posebno mjesto ne samo u zagorskim okvirima, nego i u okvirima naše domovine, ovo je rodno mjesto našeg prvog predsjednika, utemeljitelja naše slobodne i neovisne domovine, a čiju 100. obljetnicu rođenja slavimo danas'' – podsjetio je Gregurović i još jednom pozdravio u ime kolega, naglasivši kako se svi, neovisno o političkim opcijama, vesele kad vide da je negdje nešto dobro napravljeno, jer to potiče sve da su svojim sredinama naprave još bolje stvari.

Hajdaš Dončić: ''Koristite EU sredstva, uzmite im zadnji cenat''

Izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića bio je Siniša Hajdaš Dončić, koji je na početku čestitao u svoje i u ime predsjednika RH načelniku i suradnicima na jednoj dobroj politici koja Veliko Trgovišće čini svakim danom ugodnijim mjestom za život. ''Moderna Hrvatska imala je šest predsjednika, Vladimira Nazora, Franju Tuđmana, Stjepana Mesića, Ivu Josipovića, Kolindu Grabar Kitarović i Zorana Milanovića. Moderna Hrvatska imala je zapravo tri državnika Stjepana Radića, Josipa Broza Tita i Franju Tuđmana. Sa svim nedostacima i prednostima svatko od njih odgovorio je izazovu vremena kada je kao državnik mogao upravljati ovim prostorima. O nekima će pisati povjesničari, o nekima će suditi građani, neki će biti predmet ćakulanja po birtijama, ali ja ću reći da od ta tri državnika, dva su bila Zagorca, što nama može biti na ponos. I upravo ovakvo vođenje općine koje uvažava i kulturne i institucionalne i gospodarske i okolišne pokazatelje, dobar je primjer i drugima u RH kako, kad ste puni elana i entuzijazma, možete doći do odličnih rezultata''- rekao je Hajdaš Dončić i uputio za kraju poruku: ''Iako sa pobornik kontinenta mira, harmonije, solidarnosti, tolerancije, koristite EU sredstva, uzmite im zadnji cenat, a ovo drugo će doći samo po sebi. ''

Dodijeljena općinska priznanja

Predsjednica Općinskog vijeća Štefica Kukolja podijelila je i općinska priznanja. Nagradu Općine dobila je Elizabeta Končić Trlek za osobit doprinos u dječjoj književnosti, a Plakete su dobili DVD ''Vatrogasac'' Strmec za izuzetan doprinos u razvoju vatrogastva i postignute rezultate te Marijan Vojnović za izuzetan doprinos u radu i djelovanju u Društvu vinogradara. Pohvalnicu Općine su dobili Kristijan Vranić za istaknuti doprinos u djelovanju i radu PO Mrzlo Polje, Štefica Buhin i Anica Horvat za istaknuto zalaganje u aktivnostima za poboljšanje životnih uvjeta umirovljenika, te Grupi V Lovačkog društva ''Lisica'' za istaknuto zalaganje na zaštiti i uzgoju divljači. Zahvalnicu Općine dobio je Juraj Stepić za mnoge donacije i istaknuto zalaganje za boljitak lokalne zajednice.

U prigodnom programu nastupili su KUD Sloga i Mažoretkinje Dubrovčan, a po završetku svečane sjednice, službeno je otvoren prekrasan sportski kompleks.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook