Prethodni članak
Sljedeći članak

[SVEČANO JE PREDSTAVLJEN RUDIJEV MIG] Ljerka Perešin otkrila info – ploču uz slavni borbeni avion svoga supruga

Današnjoj su svečanosti u Zagrebu prisustvovali i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić


Jutros je ispred Ministarstva obrane u Zagrebu svečano otkriven slavni borbeni avion MiG – 21, kojim je heroj Domovinskog rata Rudolf Perešin preletio iz Bihaća u Klagenfurt.

Legendarni se MiG ovog tjedna vratio u Hrvatsku iz Austrije te je postavljen ispred Ministarstva obrane, gdje je danas održana i svečana ceremonija otkrivanja ''Povratak pobjednika'', povodom 24. obljetnice Rudijeve smrti i 22. Susreta za Rudija, manifestacije koja u Gornjoj Stubici traje od petka, a završava danas.

Ceremoniji otkrivanja, osim državnog vrha, prisustvovali su i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić te supruga pokojnog Rudija, Ljerka Perešin, koja je otkrila info – ploču postavljenu uz MiG.

Građani će avion Rudolfa Perešina moći doći vidjeti pred MORH-om do kraja svibnja. Nakon toga avion će biti smješten u 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu, a potom u budućem Hrvatskom vojnom muzeju.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook