Prethodni članak
Sljedeći članak

Sve zainteresirane čeka županijska stipendija i siguran posao

Krenuo novi ciklus promocije deficitarnih zanimanja


Ovogodišnji ciklus predstavljanja srednjoškolskih zanimanja i programa te promocije deficitarnih zanimanja u osnovnim školama Krapinsko-zagorske županije počeo je 9. travnja 2024. godine u Osnovnoj školi Bedekovčina te je do 12. travnja nastavljen u 7 drugih osnovnih škola.

Prezentaciju srednjoškolskih zanimanja i promociju deficitarnih u zagorskim školama organizira Krapinsko-zagorska županija u suradnju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Krapina, županijskom Obrtničkom komorom te Hrvatskom  gospodarskom komorom Županijskom komorom Krapina. Okupljene učenike 7. i 8. razreda te njihove roditelje je u OŠ Bedekovčina pozdravio župan Željko Kolar, koji je istaknuo visoku kvalitetu zagorskih srednjih škola te učenicima poželio da se nakon završetka školovanja brzo zaposle te da ostanu živjeti na području naše županije. „Obrazovanje je jasno postavljen kao prioritet Krapinsko-zagorske županije. Uložili smo značajna sredstva za unapređenje obrazovne strukture, podršku nastavnicima te osiguranju uvjeta kako bi učenici mogli steći znanje i vještine da budu konkurentni na tržištu rada. Posebnu pažnju posvećujemo deficitarnim zanimanjima u kojima sve zainteresirane čeka siguran posao, a vjerujem da već svi znate da već niz godina osiguravamo i posebne stipendije koje se dodjeljuju svakom učeniku koje upisuju jedan od deficitarnih programa“, naglasio je nakon prezentacije župan Kolar.

U sklopu prezentacije se učenike savjetuje o načinu odabira svog budućeg zanimanja, predstavljaju se poslodavci i njihove potrebe za zaposlenicima, prikazuje promo film o deficitarnim zanimanjima u Krapinsko-zagorskoj županiji, informiraju se o mogućnostima obrazovanja u srednjim školama na području županije, kao i u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja.

„Veseli nas da su i djeca i roditelji shvatili da su obrtnička zanimanja jako dobar izbor za njihovu budućnost. Na taj način mogu odrediti svoje ciljeve, kao i svoje mjesto u društvu“, istaknuo je u Bedekovčini predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš.

„Mi smo općina koja ulaže u mlade, a to ćemo raditi i u budućnosti. Danas će vam se predstaviti sve naše srednje škole među kojima i ona iz Bedekovčine. Vidjet ćete da se u Zagorju nudi dosta zanimanja, a siguran sam da će se netko i od vas odlučiti za takvo zanimanje. Biti obrtnik danas je jako cijenjeno i vrlo traženo zanimanje, s iznadprosječnima primanjima“, poručio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook