Prethodni članak
Sljedeći članak

Sve više zemalja u Europi ide u novi lockdown

U nekim zemljama najavljen je i policijski sat


Austrijski kancelar Sebastian Kurz najavio je nove mjere u borbi protiv COVIDA-19 te objavio da Austrija ide u strogi lockdown, piše 24 sata. Lockdown počinje od utorka u ponoć i trajat će sve do kraja studenog. Zatvaraju se fakulteti i ugostiteljski objekti, kulturne i sportske ustanove, a sva događanja se odgađaju. Trgovine će ostati raditi međutim propisano je 10 metara kvadratnih prostora po svakom kupcu.

Boris Johnson je objavio da i Velika Britanija ide u lockdown, samo nekoliko sati nakon što je lockdown proglasila i Austrija. Johnson se odlučio na uvođenje drugog lockdowna nakon što je broj zaraženih korona virusom premašio milijun. Lockdown počinje u četvrtak i trajat će do 2. prosinca. Zatvaraju se sve trgovine koje ne prodaju osnovne potrebe, ograničavaju se putovanja, zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, frizeri i teretane, ali će biti dozvoljena dostava i naručivanje hrane. Škole i fakulteti ostaju otvoreni, a svi čiji posao zahtjeva rad iz ureda ili na terenu moći tako raditi, dok se ostale građane poziva da rade od kuće.

Među europskim zemljama u kojima je na snazi ili je najavljen lockdown su Njemačka, Francuska, Engleska, Austrija, Belgija, Španjolska, Grčka, Italija, Irska, Slovenija... U nekim zemljama najavljen je vrlo strogi lockdown, koji uključuje policijski sat.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook