Prethodni članak
Sljedeći članak

SVAŽIĆ: 'Za djelatnike Hotela Toplice iz Krapinskih Toplica osnivamo općinski interventni fond'

Također, s pozicije općinskog načelnika mogu reći da već duže vrijeme nisam zadovoljan kako hotel posluje i žalosti me izostanak razvoja na poziciji koja je Bogom dana. Riječ je o hotelu u privatnom vlasništvu, a Općina je pokušala pomoći na sve moguće načine kako bi se poslovanje održalo i očuvala radna mjesta, kaže načelnik Općine Krapinske Toplice, Ernest Svažić


Nastavno na vijest o zatvaranju hotela Toplice, načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić izdao je priopćenje. Prenosimo ga u cijelosti. 
'Ono na što se u ovoj situaciji moramo prvenstveno fokusirati su zaposlenici koji će izgubiti svoje radno mjesto. Čim sam saznao ružnu vijest, predložio sam osnivanje općinskog interventnog fonda kojim ćemo financijski pomoći radnicima s područja općine Krapinske Toplice dok ne pronađu alternativno radno mjesto.
Riječ je o vrijednim i dokazanim djelatnicima, divnim ljudima, susjedima i prijateljima te pozivam poduzetnike s područja naše općine i šire da im ponude posao. Ukoliko traže radnike u području ugostiteljstva i turizma, s njima sigurno neće pogriješiti.
Također, s pozicije općinskog načelnika mogu reći da već duže vrijeme nisam zadovoljan kako hotel posluje i žalosti me izostanak razvoja na poziciji koja je Bogom dana. Riječ je o hotelu u privatnom vlasništvu, a Općina je pokušala pomoći na sve moguće načine kako bi se poslovanje održalo i očuvala radna mjesta.
Podsjećam da je pred 4-5 godina, dok su ostale hotelske tvrtke bilježile rekordne profite, hotel Toplice bio u ozbiljnim financijskim problemima. Stanje je bilo toliko loše da su čak i vlasnici digli ruke i pokušali pošto-poto prodati hotel preko Njuškala. Spas je pronađen u predstečajnoj nagodbi. U svrhu očuvanja radnih mjesta Općina Krapinske Toplice je kao velik vjerovnik podržala nagodbu i omogućila obročno višegodišnje plaćanje dugova.
Tada, kao i sada do nas su stizali mnogobrojni vapaji da pomognemo. To smo i učinili aktivnim promoviranjem ulagačkih mogućnosti u hotel i naše mjesto. Ulagači su poslovnu priliku prepoznali, kupili devastirani i prezaduženi hotel te ubrizgali novi kapital i tako osigurali nekoliko godina mirnog rada i plaće radnicima.
Svjesni smo i činjenice da je globalna pandemija COVID-19 na tržištu nemilosrdno udarila na najslabije hotelijere. Vlada RH pokušala je taj udar i u našem mjestu otkloniti financiranjem kompletnih plaća za sve radnike hotela i to u 3 navrata, za što je iz državnog proračuna izdvojeno preko 400.000,00 kn.
Mi ćemo i nadalje aktivno promicati mogućnosti ulaganja u hotelijerstvo Krapinskih Toplica, gdje u praksi, srećom, vidimo i hotele koji se itekako uspješno razvijaju, kao što iz dana u dan vidimo i otvaranje novih apartmana jer očito se u Toplicama može itekako profitabilno poslovati i to na puno lošijim lokacijama od Toplice Hotela.
Također, ističemo da se kao i dosad ni najmanje nećemo miješati u poslovne odluke managementa naših poslovnih subjekata.
Stoga očekujemo od vlasnika hotela da ovu tešku situaciju presječe realizacijom svojih javno prezentiranih planova rekonstrukcije i dogradnje hotela jer prazna zgrada ne zarađuje, a troškovi održavanja i dalje postoje.
Vjerujemo da je svaki kraj prilika za novi, bolji početak!' - zaključuje načelnik Svažić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook