Prethodni članak
Sljedeći članak

[SVAKA ČAST] Josip Nucak iz Krapine po stoti put darovao krv

Klub stotkaša GDCK Krapina sada broji 50 članova


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 499 doza krvi u trećem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 581 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 82 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

Četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 424 doza, a u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 75 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 3 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Boršić Goran, Kupinić Ivica i Kelava Ante Korto.

- U ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali smo rekordera za 100 puta danu krv, a to je gospodin Nucak Josip iz Krapine, koji se je pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji 50 članova. Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što nam je i ovaj puta besplatno ustupljen prostor za akciju dobrovoljnog davanja krvi – rekli sui z GDCK-a Krapina i dodali da posebno zahvaljujuju dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim ljetnim mjesecima kada su povećane potrebe za krvlju,

Pozivaju se na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti od 04. do 11.10.2019. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook