Prethodni članak
Sljedeći članak

Sutra počinje Kumrovec Rally: Vozit će čak 71 posada iz 9 europskih zemalja


Ne konferenciji za medije predstavljen je danas program 11. izdanja Rallyja Kumrovec, koji se održava ovog vikenda, od 8. do 10. rujna.

Brzinci će se voziti kroz Kumrovec i Zagorska Sela, a od ove godine i Desinić. Prijavljena je čak 71 posada iz 9 zemalja Europe.

Direktor natjecanja Željko Štefanić iz Autokluba Delta sport rekao je kako je ove godine ključna promjena uvođenje novog brzinskog ispita u Desiniću, koji će biti kratak, ali zahtjevan. – Ukupno će se voziti devet brzinskih ispita. U petak je probni ispit u Kumrovcu od 14 do 16 sati, a zatim dva prologa u Termama Tuhelj. U subotu je ceremonijalni start u Kumrovcu u 9.45 sati, potom se kreće dva kruga Desinić – Zagorska Sela – Kumrovec. Nakon toga je regruping i zadnji brzi ispit u Kumrovcu, gdje ćemo pet prvoplasiranih okrenuti da startaju od pete pozicije prema prvoj, kako bi dobili malo na dramaturgiji – rekao je direktor natjecanja te zahvalio domaćinima, ali i svim partnerima i sponzorima.

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak, te načelnici Desinića Zvonko Škreblin i Kumrovca Robert Šplajt pozvali su gledatelje da dođu na utrke, a osim u natjecanju, uživaju i u turističkim posebnostima ovoga kraja.

Direktor generalnog pokrovitelja Kärchera Milivoj Žegrac rekao je kako će za posjetitelje biti pripremljene i brojne nagradne igre te će moći isprobati Kärcherove strojeve.

-Bez sjajne organizacije Rallyja Kumrovec te entuzijazma i ljubavi prema oktanskom sportu ne bi bilo ni WRC – a u Kumrovcu. Stoga pozivam nadležna ministarstva i sve da se uključe da bi mogli imati jednu dugoročnu WRC utrku u Hrvatskoj, a koliko ona nosi za Hrvatsku i Krapinsko – zagorsku županiju, ne možemo izraziti u novcima. Siguran sam da će za koju godinu biti prestiž doći i voziti u Kumrovcu – rekao je župan Željko Kolar. Istaknuo je kako u organizaciji sudjeluje i velik broj djelatnika raznih službu, od vatrogasaca, hitne medicinske pomoći, redara te im je zahvalio na suradnji, a sve je gledatelje pozvao da se pridržavaju uputa koje će dobivati od organizatora i redara, kako bi utrka završila sigurno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook