Prethodni članak
Sljedeći članak

Sutra počinje 25. međunarodni sajam GAST 2020. i traje do subote

Jedan od 786 brandova i izlagača ovogodišnjeg GAST-a je i VIKEND VAN ZAGREBA

Uoči još jedne turističke sezone i prilike da hrvatska turistička ponuda zasja u punom sjaju, pozivamo vas na 25. međunarodni sajam GAST 2020 – centralno mjesto okupljanja ciljane publike, poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Dalmacije. GAST 2020 održava se od 26. do 29. 02. 2020. u splitskoj Spaladium areni.

Ukoliko želite iskušati snage sa konkurencijom, plasirati nove proizvode, pokazati ono najbolje što imate, osvojiti novi tržišni prostor, pronaći nove partnere i učvrstiti odnose sa postojećima, sajam GAST 2020 kvalitetom svojih izložaka i bogatim stručnim programom konferencija i radionica omogućava da budete dio najznačajnijeg, vodećeg gastronomskog i turističkog događaja u Hrvatskoj, da ostvarite svoj poslovni potencijal te sudjelujete u stručno vođenoj medijskoj kampanji.

GAST 2020 okuplja 786 brendova, izlagača i suizlagača iz osam zemalja

Prethodnih 25 godina, sajam GAST potvrdio je status vodećeg regionalnog sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Kvalitetom svojih izložaka i visokom razinom stručnog programa konferencija i prezentacija, prema riječima direktorice Sajma Split Sanje Vuković Veić, u poslovnim krugovima zauzeo je nezaobilazno mjesto pripreme turističke sezone.

– Sajam GAST je već 25 godina lider gastro scene i centralno mjesto pripreme za turističku sezonu i ove godine okupili smo 786 brendova, izlagača i suizlagača iz osam zemalja. Za sve naše posjetitelje pripremili smo bogati edukativni i degustacijski program – osam vinskih radionica, izradu 15-litarskog sajamskog rođendanskog koktela, brojna barmenska događanja, kuharska predstavljanja novih trendova najpoznatijih splitskih chefova. GAST je mjesto gdje trebate doći za pripremiti svoju gastro sezonu, istaknula je Vuković Veić.

Sajam GAST 2020 se, prema njenim riječima, odvija na izlagačkoj površini od oko 15.000 kvadrata što znači da je, zbog velikog interesa izlagača, popunjena cijela Spaladium arena.

– Ove godine izlagači su se odlučili svoje nove proizvode premijerno predstaviti na sajmu GAST poput ginova, rumova, sladoleda, slastica, mesnih i ribljih delicija, kao i novih trendova za opremanje objekata namijenjenih turizmu. Na sajmu se, kao i prethodnih godina, očekuje ugovaranje milijunskih poslova izlagača te B2B susreta, dok posjetiteljima GAST 2020 nudi niz iznenađenja, kazala je Sanja Vuković Veić.

Poseban naglasak na sajmu GAST 2020, bit će stavljen na predstavljanje i obogaćivanje gastronomske ponude Splita i Dalmacije, koja će neminovno podignuti i razinu ukupne turističke ponude Splita kao destinacije. Osim toga, prema riječima predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Split Joze Tomaša, sajamske manifestacije su za gospodarstvenike važna mjesta gdje mogu imati prave B2B susrete, gdje mogu vidjeti, dodirnuti i osjetiti neki proizvod te dogovoriti određene poslove.

– HGK potiče sajamsko poslovanje bez obzira na Internet poslovanje i dogovaranje novih poslovnih suradnji jer smatramo da je ovo sigurno jedan od pravih i dobrih načina na koji se mogu ugovoriti konkretni poslovi na licu mjesta, istaknuo je Tomaš dodajući kako je GAST kroz svojih prvih 25. godina poslovanja važan zbog praćenja procesa svjetskih trendova u turizmu i utjecaja na streloviti uspjeh hrvatskog i splitskog turizma.

U okviru 9. Turističke mreže, HGK će prezentirati međunarodni projekt Mirabilia u kojem sudjeluje preko 40 komora s ciljem promocije manje poznatih UNESCO-ovih lokaliteta.

– Također, govorit ćemo o turizmu budućnosti kao turizmu bez plastike što je iznimno aktualna tema, a imat ćemo i susrete s gospodarskim predstavnicima Zeničko-dobojskog kantona, najavio je Tomaš.

Sajam GAST 2020 obuhvaća niz specijaliziranih sajmova:

25. Međunarodni sajam prehrane
25. Međunarodni sajam pića
25. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme
25. Međunarodni sajam vina – Dionizijana
17. Međunarodni sajam namještaja – Furnitura
15. Međunarodni sajam kave
15. Sajam za turizam – Saturn
5. Međunarodni sajam sladoleda i slastica

Sajam GAST 2020, kao i prethodnih godina, prati niz zanimljivih događanja:

Dionizijana – 25. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima – Vodeće u Hrvatskoj!
9. Turistička mreža
Splitska gastro scena – gastro noviteti za turističku sezonu
Svakodnevni Show Cooking
Slastičarske radionice
Kreiranje vinskih lista
Vođene vinske radionice
Barmen Show
Kuharski humanitarni show: “Poznati u kuhinji”
Sajam GAST – Pravo mjesto pripreme za vašu najuspješniju turističku sezonu!

Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST 2020, održat će se u Splitu, u Spaladium areni od 26. do 29. veljače 2020. godine.

Dobro došli na GAST 2020.! Vikend van Zagreba je za sve izlagače i posjetitelje pripremio vrijedne nagrade!

Više informacija: https://www.gastfair.com/

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook