Prethodni članak
Sljedeći članak

Sutkinja koja je oslobodila Horvatinčića mogla bi dobiti višegodišnji zatvor


USKOK je, nakon provedene istrage, podigao optužnicu protiv tri osobe zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita. Kako doznaje Danica.hr, optuženi su sutkinja Općinskog suda Maja Šupe, poduzetnik Blažo Petrović te odvjetnik Branimir Zmijanović.

Optužnicom se sutkinju tereti da je, u razdoblju od veljače 2013. do rujna 2014. godine, u Šibeniku i Zagrebu, kao sutkinja Općinskog suda u Šibeniku posredstvom odvjetnika primila mito od Petrovića kako bi za njega donijela oslobađajuću presudu.

Petrović dogovorio sa sutkinjom da će joj predati nagradu od 15.000 eura ako donese oslobađajuću presudu bez obzira na stanje predmeta. Pritom je dogovoreno da će joj iznos od 6000 eura isplatiti prije donošenja prvostupanjske oslobađajuće presude, a 9000 eura nakon što presuda postane pravomoćna.

Odvjetnik je potom sačinio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području Šibenika prema kojem majka sutkinje prodaje nekretnine jednoj osobi za 59.100 eura, uz plaćanje kapare u iznosu od 6000 eura koju u slučaju odustanka kupca zadržava prodavatelj.

Na traženje sutkinje, njena majka je potpisala taj predugovor, a na traženje Petrovića potpisala ga je i osoba navedena kao kupac. Potom je Petrović na račun majke sutkinje uplatio iznos od 45.000 kuna uz naznaku da se radi o plaćanju po navedenom predugovoru i da je uplatitelj osoba navedena kao kupac.

No, uplata je za jedini cilj imala isplatu dogovorenog iznosa nagrade od 6000 eura sutkinji za donošenje oslobađajuće presude u kaznenom predmetu u kojem je Petrović jedan od optuženika.

Zatim je sutkinja, sukladno dogovoru, donijela presudu kojom se optuženici oslobađaju od optužbe. Prvostupanjska presuda postala je pravomoćna, nakon čega je Petrović na neutvrđen način isplatio sutkinji preostali dogovoreni iznos od 9000 eura, navodi se u optužnici.

Dokaže li joj se krivnja u sudskom postupku, sutkinja Maja Šupe mogla bi dobiti višegodišnji zatvor.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook