Prethodni članak
Sljedeći članak

[SUSJEDI U NEVJERICI] 'Otpratila je sestru na vlak i više je nismo vidjeli, nije nam jasno kak' je zalutala tak daleko od doma'


Javnost je jučer zgrozila vijest da je u starom toku rijeke Krapine u Dubravi Zabočkoj pronađeno mrtvo tijelo ženske osobe. Kako je nakon očevida potvrdila policija, radi se o 67 – godišnjoj Mariji Munđer iz Gornje Podgore u Donjoj Stubici. Njezino su tijelo locirali pripadnici HGSS – a, koji su je tražili još otkako je, prošlog tjedna, prijavljen njezin nestanak.

Marijini susjedi danas su u šoku, pokušavaju shvatiti što joj se dogodilo i kako je dospjela do Dubrave Zabočke, a o njoj imaju samo riječi hvale. U dvorištu do kuće na adresi Gornja Podgora 74, gdje je preminula Marija, nakon smrti sina i muža, živjela sama, zatekli smo prvu susjedu Maricu Novosel, koja Mariju poznaje već više od 40 godina, otkako se ovamo udala i doselila.

Upravo je ona prva primijetila da Marije nema, nakon što je u subotu, 12. listopada, otpratila sestru na zagrebački glavni kolodvor, na vlak za Split. – Sestra Ljubica iz Splita bila je kod nje par dana. Te subote sam ih vidjela skupa na kavi u jednom kafiću. Marije je rekla sestri da ju bude otpratila u Zagreb na vlak za Split. Sestra joj je rekla da bolje ne, jer je bila slaba i bolesna, ali ona je inzistirala. Otišle su u Zagreb, i tad sam ju zadnji put vidjela – ispričala nam je susjeda Marica, koja je već u nedjelju primijetila da Marije nema doma i da ju od proteklog dana nitko od susjeda nije vidio.

Zabrinula se kad ju vidjela nije ni u ponedjeljak. – Gledala sam navečer, ali u kući nije bilo svjetla. Kad je ni u utorak nisam vidjela, rekla sam drugoj susjedi nek nazove njezinu sestru. Sestra je pokušala Mariju zvati na mobitel i mi smo čule da mobitel u kući zvoni, ali Marije nije bilo – prisjetila se susjeda. Kroz otvoren prozor provjerile su da joj možda nije pozlilo, no nigdje u kući je nisu vidjele i tad je njezina sestra prijavila nestanak.

-Došla je odmah policija i vatrogasci, pretražili su kuću, podrum i ribnjak koji je tu dolje malo niže, ali nisu ju našli – ispričala je naša sugovornica. Rekla je i kako je Marija bila dobra osoba, ali s velikim zdravstvenim problemima, pogotovo u zadnje vrijeme. – Bila je teško bolesna, na živce otkako joj je davno poginuo sin. Imala je i visoki šećer, pluća su ju mučila, ali nije se dala doktoru. Kad joj je umro muž potonule su joj sve lađe, a jako ju je potreslo kad joj je lani izgorjela kuća – dodala je Marica.

O tom smo nesretnom slučaju i mi pisali, Marija nam je tada rekla kako će morati na neko vrijeme živjeti kod sestre u Splitu, dok kuću ne obnovi. – Nije dugo bila kod sestre, svega par dana. Nije ona nigde mogla dugo biti, samo je silila doma, makar nikoga tu više od obitelji nije imala, a braća i sestre su joj svi daleko, s mora. Jesu se brinuli o njoj, čak su ju hteli smjestiti u dom, jer je bila sve bolesnija i slabija, ali ona se nije dala. Kuću je obnovila uz pomoć ljudi, braće, župnika i Caritasa. Njezina sestra zamolila me da pripazim malo na nju. I jesam. Puno put sam joj rekla nek nejde v Stubicu kad je tak slaba, ali ona me nije poslušala – ispričala nam je još Marica, koja kaže kako ne može niti pretpostaviti što se Mariji moglo desiti i da li je moguće da je zalutala toliko daleko od kuće.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook