Prethodni članak
Sljedeći članak

Suradnja Varaždina i Marrakesha

Delegaciju je predvodio zamjeniik gradonačelnika Miroslav Marković...


Delegacija Grada Varaždina predvođena zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem, predstavnicom tvrtke Solvis Jasminom Novak i predstavnicom Hrvatske gospodarske komore Varaždinske županije Ksenijom Mikšaj, boravila je u radnom posjetu gradu Marrakeshu. Posjet je organiziran na inicijativu veleposlanice Republike Hrvatske u Maroku Nj. E. Jasne Mileta, a na poziv gradonačelnice Grada Marrakesha i ministrice državnog uređenja, urbanizma, stambene i urbane politike u Vladi Maroka Fátime-Zahra Mansouri. U sklopu posjeta, delegacija je održala nekoliko radnih sastanaka s prvim zamjenikom gradonačelnice Marrakesha M. Mohamedom El Idrissi, prvim potpredsjednikom regionalne Gospodarske komore Abdelmoulom Balloutyem, predsjednikom regionalne Obrtničke komore Hassanom Choumaisom te predsjednikom Sveučilišta Cady Ayyad u Marrakechu Hbidom Moulay Lhasanom.

 

Delegacija Grada Varaždina ovom je prilikom predstavila Varaždin i brojne mogućnosti za potencijalnu gospodarsku, obrazovnu, kulturnu i turističku suradnju gradova Varaždin i Marrakesh. Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković zahvalio je domaćinima na pozivu i ukazanom gostoprimstvu te pozvao predstavnike Grada Marrakesha da posjete Varaždin kako bi se dogovorile konkretne mjere i koraci u područjima interesa Varaždina i Marrakesha, a koji bi doveli do potpisivanja sporazuma o suradnji dvaju gradova.

 

Kao pozitivan primjer ove suradnje istaknula se tvrtka Solvis koja je još 2016. godine za potrebe Konferencije o klimatskim promjenama isporučila 4 solarna drva koja se danas nalaze na elitnim lokacijama grada Marrakesha.

 

„Počašćeni smo da je jedan svjetski poznat grad Marrakesh pokazao ovakav ozbiljan interes za suradnju s Varaždinom kojeg su prepoznali kao primjer dobre prakse i predvodnika u mnogim područjima koja su od njihovog interesa. Prilikom našeg posjeta pokazali su nam svoje potencijale i upoznali nas s njihovim projektima razvoja grada i transformacije prema energetski učinkovitom i modernom gradu, koji čuva svoju tradiciju upravo kao što to činimo i mi u Varaždinu. Grad Varaždin će učiniti sve kako bi našim gospodarstvenicima i ostalim zainteresiranim subjektima pružio priliku da se predstave i pokrenu suradnju s našim novim prijateljima i partnerima iz Maroka. Posebno se zahvaljujem veleposlanici Republike Hrvatske Nj. E. Jasni Mileta na velikoj pomoći u organizaciji i boravku naše delegacije u Marrakeshu.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook