Prethodni članak
Sljedeći članak

[SUMNJA NA KORONAVIRUS I U ZAGORJU] Otac i kći koji su nedavno boravili u Italiji u posebnoj izolaciji OB Zabok


Nakon što je danas potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, kod 25 – godišnjeg mladića koji je nedavno boravio u Italiji, danas je stigla nova sumnja na koronavirus u Zagorju. U Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana primljene su dvije osobe iz Krapinskih Toplica, otac i kći, koji su nedavno boravili u Italiju. Smješteni su u posebnu izolaciju, a njihovi brisevi bit će poslani u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu. Iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije nisu nam mogli komentirati novu sumnju na koronovirus, već su nas uputili na glasnogovornika Ministarstva zdravstva, koji su službeno zaduženi za davanje izjava.

Svaki slučaj sumnje šalje se na dokazivanje, tako da će najvjerojatnije svaki dan biti novih slučajeva zdravstvenog nadzora. Ljudi koji su se vratili iz Kine, Južne Koreje, ili dviju pokrajina u Italiji idu samo u kućnu izolaciju na 14 dana i moraju se javljati svom epidemiologu radi praćenja zdravstvenog stanja. Oni koji imajusimptome, ti se upućuju se na dokazivanje da li su zaraženi ili nisu.

Ono što je bitno naglasiti ljudima je da svi oni koji su došli iz zaraženih područja, ili su bili u kontaktu s nekim tko ima koronavirus je da ne idu k doktoru, već da se jave telefonom svom liječniku ili epidemiologu, koji će dalje preventivno postupati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook