Prethodni članak
Sljedeći članak

Sufinanciranje prijevoza i udžbenika za srednjoškolce te školske kuhinje za zlatarbistričke osnovnoškolce

Svi detalji o ostvarivanju prava mogu se pronaći na web stranici Općine Zlatar Bistrica


Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić donio je odluku o sufinanciranju prijevoza i nabave udžbenika za učenike srednjih škola u školskoj godini 2019./2020. Odlukom se utvrđuje pravo na sufinanciranje troškova prijevoza i pravo na sufinanciranje nabave udžbenika za sve učenike srednjih škola u školskoj godini 2019/2020 koji imaju prebivalište na području općine Zlatar Bistrica.

Učenici srednjih škola, uz sufinanciranje troškova prijevoza u dijelu koji se odnosi na JLS, ovom Odlukom ostvaruju pravo i na pokriće udjela troškova prijevoza koji bi teretili roditelje/staratelje, čime su pokriveni troškovi prijevoza učenika srednjih škola u 100 % - tnom iznosu. Sufinanciranje troškova prijevoza za sve učenike regulirat će se ugovorima s ovlaštenim prijevoznicima. Srednjoškolci ostvaruju pravo na sufinanciranje nabave udžbenika u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od 350 kuna. Uvjet za ostvarivanje prava je da učenik i oba roditelja imaju prebivalište na području Općine Zlatar Bistrica. Svi detalji, ako i obrazac zahtjeva može se preuzeti na web stranici Općine Zlatar Bistrica ili osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu općine, a predati se može zaključno sa 10. listopada.

Načelnik je donio i Odluku o sufinanciranju troškova školske kuhinje za zlatarsbistričke osnovnoškolce. Pravo na financiranje školske kuhinje u punom iznosu cijene koštanja ostvaruje roditelj ili startelj u slučaju ako je bilo koji član zajedničkog kućanstva korisnik nekog prava u sustavu socijalne skrbi putem Centra za socijalnu skrb, u slučaju djece ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata te koji ima troje ili više djece koja polaze osnovnu školu, za svu djecu polaznike škole. Pravo na sufinanciranje školske kuhinje u iznosu od 50 % od mjesečne cijene koštanja školske kuhinje ostvaruje samohrani roditelj ili roditelj odnosno staratelj čiji prihod po članu domaćinstva ne iznosi više od 1.250 kuna mjesečno. Zahtjev se podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Zlatar Bistrica zaključno sa 15. listopada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook