Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠUDIGO započinje s novim aktivnostima kroz Erasmus+ projekt ''Iskustveno učenje - iz simulacije u stvarnost''


Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok kontinuirano vodi brigu o obrazovanju i stručnom usavršavanju svojih učenika radi njihovog boljeg uključivanja na tržište rada u sektorima za koje se učenici školuju.

Odobreni projekt za sljedeću školsku godinu, u sklopu programa Erasmus+ KA1 pod nazivom ''Iskustveno učenje - iz simulacije u stvarnost'' vrijedan je oko 50 tisuća eura, a glavna aktivnost odnosi se na realizaciju stručne prakse učenika Web dizajna u Barceloni u Španjolskoj i trajat će 2 tjedna.

Cilj ovog projekta je stjecanje iskustva i praktičnih vještina u stvarnim uvjetima za što ne postoje adekvatni uvjeti u regiji zbog slabije razvijenih tehnologija, ali i zbog prebrzih promjena trendova i tehnološkog napretka struke.

- Ovime želimo omogućiti učenicima iskustvo stvarnog poslovnog okruženja uz mentorstvo stvarnog radnika te stvarnog klijenta za kojega će se realizirati realni projekt korištenjem najnovijih tehnologija, alata i metodologija rada po europskim principima dobre prakse koji nam u nastavi zbog prebrzog napretka nisu u dovoljnoj mjeri dostupni - rekli su iz ŠUDIGO-a.

Učenici će kroz uvid u poslovno okruženje i najnovije tehnologije/metodologiju osnažiti svoje digitalne, organizacijske, komunikacijsko-suradničke i poduzetničke vještine, čime će biti konkurentniji na tržištu rada. U pripremi i provedbi mobilnosti sudjelovat će ravnateljica Božica Šarić, koordinatorica projekta Dea Kovačević te koordinator prihvatne ustanove, nastavnici stručnih predmeta Krešimir Varga, Davorka Frgec Vrančić, Nikola Sinković i školska pedagoginja Monika Antunović, ali i ostali djelatnici iz škole i tvrtki. Oni svojim znanjem i dosadašnjim iskustvom mogu pridonijeti uspješnom održavanju mobilnosti.

- Ovaj projekt imat će pozitivan utjecaj na naše profesore koji će dobiti uvid u rad te steći praktična znanja u okruženju respektabilnih tvrtki, koja mogu primijeniti u nastavi.
Sudjelovanjem na mobilnostima učenicima će se pružiti i jasnije sagledavanje izbora budućeg studija ili zaposlenja budući da kompetencije stečene kroz iskustvo u europskom okruženju mogu primijeniti i kod budućih poslodavaca, u Hrvatskoj, ali i u drugim državama Europske Unije - zaključili su u ŠUDIGO-u.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Ukinuti su zimski uvjeti na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, ali zbog jake bure autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila pa trenutno nema slobodnog cestovnog pravc...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program