Prethodni članak
Sljedeći članak

[SUĐENJE SMILJANI SRNEC] 'Išao sam vidovnjaku koji je rekao da je Jasmina ubijena tupim predmetom'

  • foto: Varaždinske vijesti (Krešimir Đurić)

    foto: Varaždinske vijesti (Krešimir Đurić)


Danas se s početkom u 9 sati u prostorijama Općinskog suda u Varaždinu nastavilo suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić koju je navodno usmrtila u ljeto 2000. godine i od tad je 19 godina držala u škrinji, pišu Varaždinske vijesti. Pred sudom su se pojavila dva svjedoka, prva je bila susjeda obitelji Dominić, Sojka Križaić, a drugi je bio ujak Smiljane i Jasmine, Dragutin Sabol.

Susjeda Križaić rekla je kako je Jasminu posljednji put živu vidjela 2000. godine, a da je otac Martin tek povremeno radio dok je Katarina Dominić radila u Njemačkoj i dolazila kući tek nekoliko puta godišnje. Ustvrdila da je Martin bio dobra osoba, ali je konzumirao alkohol. U mirovini je još više pio. Imao je dobre odnose s obje kćeri. Negdje u 2004. ili 2005. godinu, pišu Varaždinske vijesti, prisjetila se da je Smiljana zatražila od nje da posudi posteljinu i poplun za Jasminu i njenog dečka koji su trebali doći u posjet. U iskazu je rekla da je prema riječima Smiljane došla na dva dana, stigla u subotu navečer i otišla u nedjelju ujutro.


Svjedočio je i Dragutin Sabol, Jasminin i Smiljanin ujak, koji je sudu rekao kako je imao hladne odnose sa svojom sestrom i njenim mužem jer nije odobravao njihov način života. Tijekom ispitivanja je rekao kako je Martin pijančevao, a imao je društvo koje je također pilo i nije bio sklon radu. U razgovoru sa sestrom je inzistirao da ostavi muža. Nije htjela ga ostaviti unatoč tome što je nudio pomoć u slučaju da ostavi muža. Čuo je od glasina, da je prebio čovjeka početkom rata u Hrvatskoj u Donjem Vidovcu koji je završio u bolnici u teškom stanju koji je tražio odštetu od obitelji zbog fizičkog nasilja i da nisi namirili dugove zbog te tučnjave, prenosi portal Varaždinskih vijesti.

Za Jasminu je njen ujak rekao da ju je zadnji puta vidio u svibnju ili lipnju 2000. Svoju sestru Katarinu je pitao za Jasminu, a ona je rekla da je na putu na kruzeru u Francuskoj i da se javlja samo Smiljani. Iz medija je navodno saznao da je nestala te je pokrenuo vlastitu istragu oko nestanka nećakinje. Išao je kod vidovnjaka koji mu je rekao da je Jasmina zadobila udarce u glavu s tupim predmetom te da je ubijena. Suđenje će se nastaviti sutra kada će u 9 sati svjedočiti vještaci o dokaznom materijalu, a u 12 sati će svjedočiti sudski vještak iz Vrapča.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook