Prethodni članak
Sljedeći članak

Sudarili se biciklisti! Jedan teško ozlijeđen, drugi bio pijan


U Slavonskom Brodu, na biciklističkoj stazi kolnika Ulice Matije Gupca (podvožnjak), dana 16. svibnja, u 18.50 sati, u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovala dvojica biciklista, teško je ozlijeđena jedna osoba.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da se 61-godišnjak, upravljajući biciklom na mjestu gdje je biciklistička staza uređena i obilježena za dvosmjerni promet nije kretao desnom stranom staze, već je biciklom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje bicikala iz suprotnog smjera. Pritom je došlo do udara bicikla u drugi bicikl kojim se iz suprotnog smjera kretao 39-godišnjak. Uslijed udara obojica vozača su zajedno sa biciklima pala na kolnik.

U ovoj prometnoj nesreći ozlijeđen je 61-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede su okvalificirane kao teške. Alkotestom je u organizmu 39-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,97 promila, te je zadržan u policiji na otriježnjenju.

Policijski službenici protiv obojice vozača bicikala donose obavezne prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, piše PU brodsko-posavska.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook