Prethodni članak
Sljedeći članak

Sud naredio zagorskoj krim-policiji: "Uništite Ivičin mobitel i SIM karticu"


Foto: Ilustracija/Reddit

Općinski sud u Zlataru donio je Rješenje prema kojem Služba kriminalističke policije Policijske uprave krapinsko - zagorske mora uništiti mobitel i pripadajuću SIM karticu Ivice K., kojeg su mu oduzeli tijekom kriminalističkog istraživanja.

Naime, kako se navodi u spomenutom sudskom Rješenju, zagorski krim-policajci Ivici su mobitel privremeno oduzeli još u studenom 2019. godine, a u veljači 2020. godine sud je Ivicu i njegovu suučesnicu, proglasio krivima i osudio zbog švercanja ilegalnih migranata preko granice.

U istoj toj presudi sud je odredio i da Služba kriminalističke policije Zabok treba vratiti Ivici mobitel marke 'Alcatel' s pripadajućom SIM karticom. Ivica je mobitel trebao preuzeti od policije u roku od 8 dana od pravomoćnosti te presude, koja je postala pravomoćna još travnju 2020. godine.

No, Ivica to nije učinio, a u veljači ove godine Služba kriminalističke policije Zabok dopisom je obavijestila Općinski sud u Zlataru da je Ivica u međuvremenu umro, a da nije preuzeo mobitel.

Sud je uvidom u izvadak iz Matice umrlih utvrdio da je Ivica umro u studenom prošle godine.

Također, sud je utvrdio i da spomenuti mobitel ima neznatnu tržišnu vrijednost te je donio Rješenje da se, zajedno sa SIM karticom, mobitel uništi, a provedba tog uništenja povjerena je, kao što smo već spomenuli, Službi kriminalističke policije Policijske uprave krapinsko - zagorske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook