Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubička Slatina: Za povrat vojarne potrebni konkretni projekti

Nakon što je zbog protivljenja lokalnog stanovništva i lokalne vlasti država odustala od gradnje Centra za tražitelje az


Nakon što je zbog protivljenja lokalnog stanovništva i lokalne vlasti država odustala od gradnje Centra za tražitelje azila u bivšoj vojarni JNA u Stubičkoj Slatini, oroslavske Gradske vlasti i dalje ustraju na njenom povratu Gradu Oroslavju, odnosno na njegovoj prenamjeni.


Naime, nakon što je 1991. godine prostor od oko 180.000 četvornih metara napustila JNA, četiri naredne godine tu je bila smještena Hrvatska vojska, a otada prostor zjapi prazan i propada.

Više ponuda

-Grad je itekako zainteresiran za ovaj prostor jer lokacija je izuzetno perspektivna. Već smo imali nekoliko upita različitih investitora koji bi na tom prostoru željeli urediti objekte za zbrinjavanje bolesne djece ili pak staraca, hostel, pa čak i veleučilišni kampus. Zadnja nam se javila firma American house koja se bavi gradnjom stambenih objekata te je najavila svoj skorašnji posjet Oroslavju. Isto tako već ovu jesen ćemo intenzivirati kontakte s riječkim veleučilištem koje je zainteresirano za dislokaciju svojih studija na području Zagorja - doznajemo od oroslavskog gradonačelnika Ivana Tuđe.

Dodaje kako najveći problem u cijeloj priči predstavlja upravo povrat vojarne kojeg neće biti bez dobro osmišljenog programa, te velika površina prostora na kojem će ustvari biti potrebno osmisliti više programa.

Mještani Stubičke Slatine smatraju kako bi vojarnu svakako trebalo dati Gradu na raspolaganje koji bi je u tom slučaju budućim investitorima mogao dati u koncesiju.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook