Prethodni članak
Sljedeći članak

Stjepan Merkaš-Krojf dobitnik je nagrade HOO-a "Milan Neralić"

Veliko priznanje za predsjednika Nogometnog saveza KZŽ


Veliko priznanje stiglo je na adresu predsjednika NS KZŽ, Stjepana Merkaša-Krojfa. Čelni čovjek zagorskog nogometa dobitnik je prestižne nagrade "Milan Neralić" koja se dodjeljuje kao nagrada za Životno djelo zaslužnim pojedincima, sportskim udrugama i zajednicama za doprinosu razvoja sporta na lokalnoj razini.  Prema pravilniku nagrade, pojedinačni kandidati trebaju ispunjavati preduvjet o barem 20 godina djelovanja u sportu i 60 godina starosti, dok sportske udruge moraju zadovoljiti kriterij o barem 20 godina djelovanja.

Stjepan Merkaš u sportu je od 1980. godine. U to vrijeme bio je predsjednik, član I.O., a i počasni je predsjednik NK Jedinstvo Sveti Križ Začretje. U NS KZŽ obavlja ulogu predsjednika, a samim time i člana I. O. krovnog tijela zagorskog nogometa. U Športskoj zajednici KZŽ obavlja ulogu dopredsjednika i člana I.O. U Hrvatskom nogometnom savezu bio je član Izvršnog odbora, član Skupštine, savjetnik predsjednika za koordinaciju svih županijskih saveza. U Hrvatskom olimpijskom odboru je član Skupštine, član odbora za lokalni sport i član Komisije za marketing. Predsjednik je Nadzornog odbora u Športskoj zajednici općine Sveti Križ Začretje. Ove je godine napunio 65 godina, a u aktivnom radu u sportu već je 43 godine.

-Gospodin Stjepan Merkaš ove godine napunio je 65 godina života, a aktivno sudjeluje u radu sportskih udruga više od 40 godina točnije 43 godine jer je još kao mlad čovjek uz igranje nogometa u matičnom klubu aktivno i kao član Izvršnog odbora sudjelovao u radu k Uz zavidnu igračku karijeru, ostvario je još veću karijeru u radu kao član Izvršnog odbora i naravno kao predsjednik udruga u kojima je radio a koje su gore navedene. Radeći i upravljajući Nogometnim savezom KZŽ značajno je utjecao na razvoj nogometa u Krapinsko zagorskoj županiji. Svojim djelovanjem bitno je utjecao na upravljanje i rad klubova u Krapinsko zagorskoj županiji. Također uz veliki utjecaj na rad nogometa u županiji svojim radom kao član Izvršnog odbora i sada kao savjetnik predsjednika i koordinator za rad svih županijskih nogometnih saveza u državi imao je utjecaj na razvoj nogometa općenito kao i na uspjehe nogometne reprezentacije-stoji u obrazloženju Ocjenjivačkog suda za dodjelu nagrade na čijem je čelu Mladen Pavičević.

Nagrade ja nesumnjivo stigla u prave ruke. Stjepan Merkaš-Krojf zasigurno je jedan od stupova ne samo zagorskog nogometa, već i zagorskog sporta u cjelini. Čestitamo! Nagrade će mu biti svečano uručeno ovog tjedna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook