Prethodni članak
Sljedeći članak

Stjepan Krklec kandidat je HDZ-a za načelnika Općine Petrovsko

„Mnogo je planova, ali i mnogo volje i energije – učinimo zajedno našu općinu mjestom ugodnog življenja i zadovoljnih žitelja”


Na predstojećim lokalnim izborima kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine Petrovsko bit će Stjepan Krklec, aktualni zamjenik načelnika. Krklec iza sebe ima dugogodišnju političku karijeru i iskustvo. U dva je mandata bio vijećnik Općinskog vijeća, od 2009. godine zamjenik općinskog načelnika, a bio je i obnašatelj dužnosti načelnika, zbog iznenadne smrti Ivana Šanjuga. U proteklom je razdoblju Krklec aktivno sudjelovao u svim segmentima djelovanja u nadležnosti Općine, osobito u izgradnji i unapređenju komunalne infrastrukture.

Među važnijim su projektima izgradnja vodovodne mreže u naseljima Štuparje, Svedruža, Rovno, Stara Ves, Mala Pačetina, i Mališi-Bešenski, saniranje klizišta u naseljima Gredenec, Podgaj Petrovski i Preseka Petrovska, zatim proširenje i uređenja groblja te izgradnja mrtvačnice i pristupne ceste, kao i modernizacija nerazvrstanih cesta, izgradnja javne rasvjete i uređenje vodotoka i odvodnih kanala.

Iako su realizirani brojni projekti, mnogo je toga što treba učiniti u narednom razdoblju, naglasio je Krklec. - Što prije treba riješiti vodoopskrbu visoke zone s dvije nove vodospreme, a građevinska dozvola već je pred ishođenjem, dok je studija utjecaja na okoliš i ekološku mrežu predana Ministarstvu gospodarstva. Pred ishođenjem je i građevinska dozvola za vodoopskrbu Rumbaki- Bračevići, a spremna je dokumentacija za društveni dom u Štuparju, za prijavu na EU natječaje. Među planovima u nadolazećem razdoblju je nastavak izgradnje javne rasvjete u svim naseljima Općine Petrovsko, kao i nastavak modernizacije nerazvrstanih cesta te sanacija preostalih klizišta – rekao je kandidat za načelnika. Dodao je da Općina Petrovsko mora i dalje voditi brigu i o najmlađima, odnosno o mladim žiteljima općine i omogućiti im najbolji životni standard, kako bi ostali u svojoj općini, a ne razmišljali o odlasku.

- Želimo da naša djeca odrastaju zadovoljna i sretna, stoga nam je u planu izgradnja dječjih igrališta u svim naseljima u našoj općini, a nadamo se da ćemo u skoro vrijeme to i učiniti u Gredencu, Svedruži,Slatini Svedruškoj i Staroj Vesi te izgraditi poučnu stazu i dječje igralište u suradnji s planinarskim društvom Brezovica. Za naše školarce ćemo, u suradnji sa Županijom, izgraditi školsku sportsku dvoranu, a uz postojeće subvencije u socijalnom programu i obrazovanju, izmjenama proračuna sufinancirati će se i učenički i studentski domovi. Osim toga, u planu nam je i rješavanje širokopojasnog interneta, odnosno uvođenje besplatnog interneta na brojnim lokacijama, kao što je prostor DVD-as Petrovsko, Osnovna škola Petrovsko i Područna škola Slatina, zatim igralište Pečki, Društveni dom Štuparje i planinarski dom Brezovica – rekao je Krklec i poručio: -Mnogo je planova, ali i mnogo volje i energije da se sve nabrojeno, pa i više od toga, u narednom razdoblju realizira, stoga se nadam da će mi birači ukazati svoje povjerenje, kako bismo zajedničkim snagama Općinu Petrovsko učinili mjestom ugodnog življenja i zadovoljnih žitelja.

Potpora Krkelcu stigla je i od kandidata HDZ-a za župana Krapinsko-zagorske županije i načelnika Krapinskih Toplica Ernesta Svažića koji je naglasio da on osobno Krkleca poznaje kao neumornog borca za interese Općine i njenih mještana na svim instancama. -Stjepan Krklec je kandidat s dugogodišnjem stažem rada za opće dobro i zaslužuje povjerenje mještana Općine Petrovsko – zaključio je Svažić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. NAJAVA RADOVA ZA VEČERAS (05./06. SVIBNJA...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program