Prethodni članak
Sljedeći članak

Stižu kamere na još četiri nove lokacije!

Uz ovih osam lokacija na području Krapinsko - zagorske županije na koliko se izmjenjuju kamere za automatsko mjerenje brzine, ove 2020. godine dobivamo još novih 'snimalica'


Uz ovih osam lokacija na području Krapinsko – zagorske županije na koliko se izmjenjuju kamere za automatsko mjerenje brzine, ove 2020. godine dobivamo još novih fiksnih kamera. Na području PU krapinsko - zagorske u 2020. godini u planu je postavljanje fiksnih kamera za mjerenje brzine na još 4 lokacije. Potvrdili su nam to u MUP-u, no nisu nam otkrili lokacije. No, ono što znamo je da bi jedna svakako trebala biti montirana na državnoj cesti u naselju Kuzminec u općini Mihovljan. Frekventna je to cesta, poveznica s Krapinom i Varaždinom, gdje je nedavno i sanirano raskrižje i tamo je Općina dogovorila postavljanje upravo takve kamere.

Kamere dale rezultate

Kažu u policiji da su fiksne kamere postavljene prošle godine na 8 lokacija na zagorskim prometnicama dale rezultate. - Na mjestima gdje su postavljene fiksne kamere za mjerenje brzine vozači uglavnom poštuju propisane brzine, a što iskazuju i sami građani koji žive u neposrednoj blizini mjesta na kojima se na ovaj način mjeri brzina. Stoga možemo reći da su opravdale očekivanja – istaknuli su iz PU krapinsko – zagorske. Na tih osam lokacija na kojima su postavljene fiksne kamere za nadzor brzine od 1.listopada 2019. godine do 15. siječnja 2020. godine utvrđeno je ukupno 1069 prekršaja.

Kazne na kućnu adresu

Do sada vas kamere motre u Oroslavju na državnoj cesti D 307 (obilaznica, ul. A. Gredičaka kod kbr. 3f), u Gradu Krapini na dvije lokacije, u Ulici hrvatskih branitelja - kod OŠ August Cesarec i u Mihaljekovom Jarku kod kbr. 12, u Velikom Trgovišću u Ulici Stjepana Radića kod kbr. 73, u Donjoj Stubici na državnoj cesti D 307 u zoni osnovne škole, u Bedekovčini na državnoj cesti D1 ulica Matije Gupca, u Gradu Zaboku na županijskoj cesti ŽC 2195 Ulica M. Gupca 132, i u Gradu Zlataru na državnoj cesti D 29 – Zagrebačka ulica – kbr. 49 a. Riječ je o fiksnim kamerama koje snimaju prekoračenja brzine zajedno s registracijskim oznakama vozila, a vozačima se kazne šalju na kućnu adresu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook