Prethodni članak
Sljedeći članak

Stiže velika promjena vremena, pripremite se i na mogući snijeg!

sutra kreće pogoršanje...


Velika promjena vremena sve je bliže. U četvrtak nas očekuju pljuskovi na zapadu dok će u petak posvuda biti oblačno, vjetrovito i hladnije, izvijestio je ranije meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić Topić. Za gotovo cijelu zemlju uključen je žuti meteoalarm koji se odnosi na potencijalno opasno vrijeme u četvrtak. Velika promjena krajem tjedna najavljena je i u zasebnom priopćenju DHMZ-a, piše Dnevnik.hr.

'U izraženoj jugozapadnoj i zapadnoj visinskoj struji na prednjoj strani prostrane doline u četvrtak i petak će pritjecati vrlo nestabilan zrak bogat vlagom, a u mogućem scenariju stvaranja ciklone južno od Alpa kišovito bi bilo još i u subotu. U takvoj situaciji, a prema trenutno dostupnim prognozama, ponovno treba biti spreman na ponegdje obilnu oborinu, osobito duž obale i u krajevima uz Jadran, pri čemu će promjena vremena najprije zahvatiti zapad Hrvatske. Vrlo je vjerojatno da će lokalno pasti i više od 100 mm kiše, moguće i u kratkom periodu u obliku intenzivnih pljuskova s grmljavinom ili olujnih nevremena, što može uzrokovati bujične i urbane poplave.

Prolaskom spomenutih sinoptičkih sustava i pritjecanjem osjetno hladnijeg zraka tijekom vikenda će vjerojatno biti i jake, moguće i olujne bure, pogotovo na sjevernom Jadranu', stoji, među ostalim, u priopćenju DHMZ-a. Značajnu promjenu vremena najavili su i na stranici Crometeo na Facebooku. 'Da ne bi bilo da nismo znali. Prognostički model prvih sati nedjelje daje snijeg na najvišim planinama Hrvatske. Podsjetimo, to je i dalje kalendarsko ljeto', stoji u jednoj od objava.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook