Prethodni članak
Sljedeći članak

Stiže pogoršanje vremena: Meteorolog otkrio kada i gdje će biti najizraženije


Puno sunca i vedrine posljedica je utjecaja prostrane anticiklone kako na veći dio Europe, tako i na naša područja. Polje vedrine gura ili potiskuje vlažan zrak sve dalje na jugoistok kontinenta, pa će tako danas prijepodne biti pretežno vedro, uz malo oblaka samo na istoku i jugu zemlje, najavio je meteorolog RTL Danas, Sven Vorkapić.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok na Jadranu bura slabi, ali i dalje uglavnom umjerena, podno Velebita na udare i jaka. Najniža jutarnja temperatura slična današnjoj, na moru i malo niža - u unutrašnjosti 8, 9, 10 °C; duž obale i na otocima od 14 do 19 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, povremeno uz umjeren dnevni razvoj oblaka uglavnom na istoku regije. Uz uglavnom slab sjeverac i sjeveroistočnjak ostaje toplo - između 22 i 24 °C.

Idućih dana na kopnu postupno sve promjenjivije i nestabilnije. Još u nedjelju pretežno sunčano, tek koji pljusak možda na istoku, a od ponedjeljka su sve izgledniji na zapadu, osobito u gorju.

Najizraženije čini se sredinom tjedna. Vjetar uglavnom slab, od utorka ponegdje umjeren s juga, a temperatura bez veće promjene, najavio je Vorkapić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook