Prethodni članak
Sljedeći članak

STIŽE NEVRIJEME: Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku. DHMZ izdao upozorenje


Danas stiže nova promjena vremena. Preko naših prostora u drugom dijelu dana premještat će se hladna fronta. Ona sa sobom povlači i nešto svježiji zrak sa sjevera kontinenta pa će temperatura biti primjerenija dobu godine. U ponedjeljak ujutro i prijepodne još slično kao i u nedjelju, barem djelomice sunčano i vjetrovito, ali će nebo biti mutno zbog još više saharskog pijeska. Na sjevernom Jadranu više oblaka, mjestimice uz vjerojatnost za malo kiše, izglednije uz zapadnu obalu Istre, prognoza je RTL-ovog prognostičara Svena Vorkapića.

Vjetar umjeren južni i jugozapadni, u gorju i jak s olujnim udarima, a na moru jako i olujno jugo s orkanskim udarima. Jutarnje temperature iznimno visoke za doba godine, između 12 i 15 Celzija, duž obale oko 16. Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, a prema večeri jače naoblačenje s kišom, moguće izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom.

Upaljen je meteoalarm za cijelu Hrvatsku, javlja DHMZ, koji je za kontinentalni dio izdao žuto upozorenje, a narančasto za obalu kao i za kninsku regiju. Za zagrebačku regiju izdano je upozorenje za mjestimice izražene pljuskovi s grmljavinom, a mjestimice su mogući olujni udari jugozapadnog vjetra, navečer sjeverozapadnog.

Moguće je grmljavinsko nevrijeme na području kninske regije uz olujni vjetar. "Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", stoji u upozorenju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook