Prethodni članak
Sljedeći članak

STIŽE NEVRIJEME: Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku


Promjenjivo oblačno, ponegdje s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Kiša uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a navečer i u noći pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji uz obilnu oborinu. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, na istoku uz jake udare, a u zapadnim predjelima i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, moguće i olujno. Najviša temperatura zraka od 20 do 25 °C, ponegdje u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale upozoravaju na moguće odrone. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Promjenjivo će biti i u središnjoj Hrvatskoj. U najzapadnijim područjima bit će pretežno oblačno i malo svježije. Povremeno će padati kiša, u drugom dijelu dana i u obliku pljuskova s grmljavinom, navečer izraženiji uz lokalno moguću obilniju oborinu, piše 24 sata.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu također će se izmjenjivati oblačno vrijeme s povremenom kišom i grmljavinom. Izraženiji pljuskovi mogući su prema kraju dana.

Za cijelu Hrvatsku označen je danas žuti meteoalarm - što zbog pljuskova s grmljavinom, što zbog jakog juga s olujnim udarima duž obale.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook