Prethodni članak
Sljedeći članak

Stiže nam temperaturni šok: S - 10, idemo na 15°C


Meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena sljedećeg tjedna. Očekuje nas nagli rast temperature što će se kod nekih ljudi negativno odraziti na raspoloženje, ali i određene zdravstvene probleme. Posebno oprezni trebali bi biti stariji ljudi, srčani bolesnici i oni s kroničnim bolestima. Skok će u roku tjedan dana biti čak 25°C, naime, u četvrtak smo se smrzavali na - 10, a već sljedeći četvrtak temperatura će biti 15°C, pišu 24 sata.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' kažu da promjenu možemo očekivati već u ponedjeljak. - Prestat će opasnost od hladnoće, a biometeorološke prilike će se pogoršati uz kišu i južinu. Stoga je kod meteoropata moguća pojava smanjene koncentracije, nesanice, glavobolje, nervoze i lošeg raspoloženja.

Kronični bolesnici bi mogli teže podnositi bolesti od kojih inače boluju - upozorili su pa spomenuli i što nas čeka u utorak.
- Biometeorološke prilike će se kretati u rasponu od razmjerno nepovoljnih do nepovoljnih. Meteoropati i dalje mogu imati glavobolje, lošije raspoloženje te smanjenu koncentraciju, radni elan i radni učinak. I dalje je moguće otežano podnošenje bolesti kod kroničnih bolesnika - pojasnili su, piše 24 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook