Prethodni članak
Sljedeći članak

Stipčić Berić: „U izuzetno kratko vrijeme uspjeli smo izraditi i prijaviti projekte u vrijednosti preko 10 milijuna kuna“

U petak je u šatoru na prostoru tržnice, uz nazočnost brojnih uzvanika, održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom obilježavanja Dana Općine Kraljevec na Sutli


Proslava Dana Općine Kraljevec na Sutli i Župe Presvetog Trojstva započela je u petak svečanom sjednicom Općinskog vijeća u velikom šatoru postavljenim za ovu prigodu na prostoru tržnice u središtu mjesta. Sjednici su prisustvovali brojni visoki gosti na čelu sa županom Željkom Kolarom, načelnici i gradonačelnici zagorskih općina i gradova te predstavnici kraljevečkih udruga i drugi mještani.


'Velik posao'
Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Dražen Jambrešić koji je pozdravio uzvanike te se osvrnuo na projekte realizirane u proteklom razdoblju izrazivši zadovoljstvo provedenim. Prisutnima se potom obratila načelnica Blanka Stipčić Berić koja je naglasak stavila na projekte koji su pripremljeni i čija se realizacija očekuje u narednom razdoblju.

– Ono na što sam izuzetno ponosna je to, da smo u izuzetno kratko vrijeme, proteklih godinu dana, uspjeli izraditi i prijaviti projekte u vrijednosti preko 10 milijuna kuna. Sad samo možemo držati fige i nadati se da će svi biti odabrani, isfinancirani i provedeni. Osim toga napravili smo velik posao i u samom Jedinstvenom upravnom odjelu. Gotovo svaki od dokumenata je izmijenjen i usklađen sa zakonima. Željela bih napomenuti i to da u Vijeću nakon puno godina imamo zajedništvo. Možda imamo različita razmišljanja, ali imamo zajednički cilj, a to je dobrobit Općine – rekla je načelnica Blanka Stipčić Berić koja je zahvalila svojem timu na suradnji, a mještanima čestitala Dan Općine.


„U ovim izazovnim vremenima čovjek je ključ uspjeha“

U ime načelnika i gradonačelnika skupu se obratio načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

– Čestitam kolegici Blanki i njezinom timu na svemu onom što su ostvarili u kratko vrijeme, u proteklih godinu dana. Znam da načelnica sigurno ima znanja, vještine, želje i volje da vodi Općinu Kraljevec na Sutli na način da svakog dana napreduje i da ostvaruje što bolje uvjete za život svih njezinih mještana. Koliko sam mogao čuti, u tome ima i svesrdnu podršku svojih suradnika, svojih vijećnika i mještana i to ja zaista put kojim trebate ići. Želim vam svima da si ostvarite sve zacrtane projekte i ciljeve – rekao je tuheljski načelnik.

– Čovjek je uvijek ključ uspjeha i put od ideje projekta do gotovog proizvoda zapravo ovisi isključivo o ljudima. Vremena su vrlo izazovna, trebat će puno umještnosti i dobro procijeniti s kojim projektima ići u realizaciju, jer neće biti toliki problem dobiti europska sredsva, nego će biti problem osigurati vlastitu komponentu. Ono što je ogromna prednost Kraljevca na Sutli, a to je da ste dobili načelnicu koja je tu doma, koja zna sve o europskim fondovima, koja je stručnjak za pisanje projekata. Pred nama je novo sedmogodišnje razdoblje nove financijske omotnice Mehanizma za oporavak i otpornost, gdje će se svi ovi projekti koje ste vi pripremili, a i niz drugih o kojima sam s Blankom razgovarao, a odnose se na njenu viziju razvoja Kraljevca na Sutli, biti moguće i realizirati – rekao je župan Željko Kolar izrazivši zadovoljstvo ostvarenim pozitivnim pomacima u Općini Kraljevec na Sutli.


Priznanja Općine Kraljevec na Sutli
U sklopu sjednice dodijeljena su i priznanja Općine: Zlatna plaketa dodijeljena je Lovačkoj udruzi „Fazan“ Kraljevec na Sutli povodom 95. obljetnice djelovanja, a također i DVD-u Kačkovec povodom 90 godina djelovanja i humanitarnog rada. Srebrne plakete dodijeljene su Bruni Hercegu za osobite zasluge i doprinos zajednici te Jaki Ištuku za osobite zasluge i dugogodišnji doprinos u odgojno – obrazovnom radu u OŠ Pavla Štoosa. Zahvalnice su dodijeljene djeci i mladima u području obrazovanja i kulture: Gabrielu Horvatinu, Emi Idžojtić, Mihaelu Horvatinu, Matiji Vukoviću, Manueli Kolić i Martinu Beriću.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Puhački orkestar Lira, Pjevački zbor Kraljevec na Sutli, Manuela Kolić, Tomislav Križanec i Melani Berić, dok je program vodila Marija Urek. Po završetku službenog dijela sjednice uslijedilo je ugodno druženje okupljenih uz prigodni domjenak.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program