Prethodni članak
Sljedeći članak

STIGLI NALAZI: Mladić iz Zagorja nije zaražen korona virusom!

Prema rezultatima testiranja koje je obavljeno na Klinici za zarazne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, nalazi pacijenta su negativni, odnosno ne pokazuju infekciju uzrokovanu korona virusom, potvrdili su iz OB Zabok


Mladić (24), koji je u srijedu rano poslijepodne primljen u OB Zabok radi sumnje da je zaražen korona virusom, može odahnuti. Naime, prema rezultatima testiranja koje je obavljeno na Klinici za zarazne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, nalazi pacijenta su negativni, odnosno ne pokazuju infekciju uzrokovanu korona virusom. Mladić može kući, a njegovi roditelji ne moraju više biti u kućnoj izolaciji. Kako saznajemo, mladić nema temperature i zdravstveno stanje mu je dobro. 

Podsjetimo, mladić je do 1. veljače boravio na poslovnom putu u Kini, u pokrajni udaljenoj čak 570 km od Wuhana, a čim je osjetio neke simptome bolesti, nakon 11 dana kod kuće, javio se epidemiologu dr. Ivanu Lipovcu. Iako nije imao simptome karakteristične za korona virus, već samo čudan sekret, iz predostrožnosti dr. Lipovac ga je uputio na pretrage u OB Zabok, gdje je smješten u izolacijsku sobu, posebno pripremljenu za ovakav slučaj.Uzeti su mu brisevi i poslani u Kliniku Fran Mihaljević.

– Pacijent nema simptome tipične za korona virus, niti upalu dišnih puteva, no ipak sam procijenio da bi bilo dobro da se uzmu brisevi i otkloni sumnja. Čovjeku je na aerodromu, kada je ušao u Hrvatsku, rečeno da pripazi. Bio je doma, nije bio na poslu ovo vrijeme, nije imao temperaturu niti kašalj, ali iz predostrožnosti odlučio sam ga poslati na pregled – rekao nam je dr. Lipovac jučer kada se i proširila prva sumnja da pacijent iz Zagorja boluje od korona virusa.

Kako je već ranije obavijestio Stožer civilne zaštite KZŽ, zdravstvene ustanove na području Krapinsko – zagorske županije su spremne,  ukoliko dođe do pojave korona virusa, a sve prema smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva. U tu svrhu, pripremljene su četiri smještajne jedinice s posebnim ulazom u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te su zdravstvene ustanove osigurale potrebnu opremu i razradile protokole postupanja. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook