Prethodni članak
Sljedeći članak

Stigla uporabna dozvola za biciklistički most u Zaboku


U ponedjeljak je stigla uporabna dozvola za biciklistički most koji preko željezničke pruge prelazi kroz Park Milana Prpića prema Zivtovom trg, potvrdili su iz Grada Zaboka.

Riječ je mostu koji je i najzahtjevniji dio cjelokupnog projekta biciklističke staze BRZO, koja u konačnici povezuje dva grada Zabok i Oroslavje i to preko rijeke Krapine, gdje je izgrađen drveni most.

Podsjetimo, most je projektirao AMG Studio zajedno s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, dugačak je 360 metara i prelazi preko prometnica i pruge na visini od 7,5 metara. Čitavi projekt biciklističke staze vrijedan 13 milijuna kuna, od čega je 9 milijuna kuna financirano bespovratnim sredstavima Europske unije.

Svečano otvorenje mosta očekuje se u narednih par tjedana. Kako nam je već ranije otkrio gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, osim bicikala, uključujući i električne bicikle, most će moći koristiti i pješaci te romobili. - Nikakva motorna vozila, motocikli, mopedi, bili oni i električni, neće ga moći koristiti. Ali pješaci da – rekao je Hanžek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook