Prethodni članak
Sljedeći članak

Starim i bolesnim građanima sutlanskog kraja besplatan prijevoz do zdravstvenih ustanova

GDCK Klanjec započeo je s provedbom projekta 'Prijevoz starijih osoba sutlanskim krajem' te 'Dnevnim boravkom 60+'


Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec započelo je s provedbom dvaju projekata. Riječ je o projektu 'Prijevoz starijih osoba sutlanskim krajem' te 'Dnevni boravak 60+', o a o njima nam je detaljnije ispričao ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Klanjec Mario Harapin. - Na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Klanjec koji pokriva Zagorska Sela, Kraljevec na Sutli, Klanjec, Kumrovec i Tuhelj s obzirom da provodimo projekt 'Zaželi ' uvidjeli smo da je na našem terenu slaba pokrivenost s javnim prijevozom i većina ljudi iz udaljenijih mjesta nema mogućnost da dođu do liječnika bez osobnog prijevoza – rekao je Harapin, dodajući da se GDCK Klanjec upravo iz tog razloga javilo na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te ostvarilo potporu u iznosu 130 000 kuna. Partneri na projektu 'Prijevoz starijih osoba sutlanskim krajem su Općina Kraljevec na Sutli i Općina Kumrovec.

'Prijevoz starijih osoba sutlanskim krajem'

- S početkom veljače krenuli smo s provedbom tog projekta, a zaposlena je jedna osoba na puno radno vrijeme koja pola radnog vremena radi kao vozač, a pola vremena kao voditelj projekta – objasnio je Harapin. Vozač po potrebi korisnika koji se prijavi, prevozi do Doma zdravlja Klanjec, Kumrovec ili do Centra za socijalnu skrb u Klanjcu. Prijevoz je besplatan za starije od 65 godina i za osobe koje žive na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Klanjec. – Korisnici se mogu javiti na broj 095 569 2088 i najaviti se dan, dva prije nego bi trebali otići u spomenute ustanove. Potreba za ovom uslugom je velika. Planiramo uključiti i 65 korisnika u program 'Zaželi' kako bi rasteretili zaposlene žene na projektu – rekao je ravnatelj i dodao kako se ovaj projekt provodi do 31. prosinca 2020., ali da je želja Gradskog društva da se nastavi i nakon nove godine.

'Dnevni boravak 60+'

Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec započelo je i s provedbom projekta „Dnevni boravak 60+“. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 50.000 kuna. - Partneri na projektu su Općina Kraljevec na Sutli i Općina Kumrovec. Cilj projekta je organiziranje dnevnih aktivnosti za starije osobe koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba koje žive u lokalnoj zajednici jer na području djelovanja GDCK Klanjec još nisu dostupne – rekao je Harapin. Projektom će se provoditi zdravstvene aktivnosti (mjerenje tlaka i šećera, terapija TENS-om), rekreativne aktivnosti (tjelovježba, šetnje), kreativne radionice (kreativne i likovne radionice, radionice ručnog rada), edukacijske i informativne aktivnosti (predavanja, radionice, tečajevi), zabavne aktivnosti (društvene igre, kvizovi), izleti i druženja, kombinacije navedenih aktivnosti i drugo. Kreativne i ostale radionice Dnevnog boravka 60+ će se održavati u prostorima koje će osigurati općine Kraljevec na Sutli i Kumrovec. Na projektu je zaposlena jedna osoba (fizioterapeut) na nepuno radno vrijeme. Projekt će se provoditi do 1. prosinca ove godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora i ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program