Prethodni članak
Sljedeći članak

STANJE NIJE DOBRO: ‘Zdravstvena slika Zagoraca lošija je nego prije korone’


U organizaciji Koordinacijskog odbora Projekta „Zdravi grad“ Zabok, Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije i patronažne djelatnosti Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, danas prijepodne organizirana je akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi u okviru obilježavanja Dana zdravlja.

Akcija je održana u Zaboku, u City prolazu. Ovom je prilikom Tomislav Jadan, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ naglasio da je korona dosta utjecala na zdravstvenu sliku građana. – Prvenstveno tu mislim na područje mentalnog zdravlja, ali i sve drugo. Zdravstvena slika je malo lošija nego što je to bilo prije nekoliko godina – kaže Jadan.


Ovakvim akcijama, dodao je, pokušava se ljude osvijestiti da razmišljaju o svom zdravlju i prekontroliraju se. – Hrvatska je u vrhu po pretilosti, a u Zagorju se situacija ista kao i u ostatku Hrvatske. Treba na tome poraditi – smanjiti unos kalorija, masnoća, zdravije se hraniti i puno više kretati – poručio je Jadan.


Sonja Borovčak, predsjednica Odbora Zabok - zdravi grad, istaknula je da ovakve akcije uvijek nailaze na pozitivan odaziv Zabočanki i Zabočana. – Akcijom želimo poručiti ljudima da moraju voditi brigu o svojem zdravlju – rekla je Borovčak.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook