Prethodni članak
Sljedeći članak

Stalno vas nazivaju iz telemarketinga? Evo kako to možete prekinuti

Kako bi upisao svoj broj telefona u besplatan registar ‘Ne zovi’, vlasnik broja treba popuniti zahtjev i predati ga svojem operateru, kažu u Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti HAKOM


Kako bi upisao svoj broj telefona u besplatan registar ‘Ne zovi’, vlasnik broja treba popuniti zahtjev i predati ga svojem operateru, kažu u Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti HAKOM, piše 24 sata.

Kad se broj upiše u registar “Ne zovi” i ako je potrošač označio da povlači dozvole za zvanje, trgovci taj broj moraju izbrisati iz svojega popisa i ne smiju više zvati ni nuditi proizvode SMS-om.

U HAKOM-u kažu su da se zahtjev na propisanom obrascu može dostaviti operateru na najmanje tri načina: osobno u poslovnici, poštom ili e-mailom. Operater će provjeriti valjanost zahtjeva i u roku od najviše sedam dana upisati broj u registar. Svoj broj mogu upisati samo potrošači, fizičke osobe, a ne može se upisati broj koji glasi na ime tvrtke. Osim potrošača koji imaju fiksnu ili mobilnu telefonsku liniju na pretplatu, svoj broj mogu upisati i oni koji koriste mobitel na bonove, no prije toga ga moraju registrirati kod svojeg operatera.

Propisani obrazac zahtjeva za upis telefonskog broja u registar na internetskoj stranici HAKOM-a može se preuzeti ili ga se može elektronički popuniti. Može ga se pronaći i na stranicama operatera ili dobiti u poslovnicama. Pri popunjavanju treba označiti i povlači li netko privole koje je ranije dao trgovcima da ga smiju kontaktirati. No može dopustiti pozive i samo određenom trgovcu. Na www.hakom.hr može se provjeriti je li broj upisan u registar, a može se vidjeti samo je li broj u registru, ali ne i podatke o vlasniku tog broja. Pitali smo HAKOM smije li operater pri predaji zahtjeva za upis broja u registar kopirati osobnu iskaznicu.

- Smatramo da ako korisnik predaje zahtjev za upis broja u registar u poslovnici nema potrebe kopirati osobni dokument, nego je dovoljno pokazati na uvid jer operater ima te podatke otprije, kad je sklopljen ugovor - kažu u HAKOM-u, piše 24sata.

Dodali su da operater svojim korisnicima može omogućiti podnošenje zahtjeva i elektronički, e-mailom, ako pri tome može identificirati korisnika koji je podnio zahtjev. Zato obično, uz popunjeni zahtjev, treba poslati i presliku dokumenta kako bi operater mogao utvrditi ispravnost zahtjeva. Zahtjev se može predati i u ime starijeg člana obitelji, ali ga sam mora ispuniti i potpisati. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakih udara vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3).  Na A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8)...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program