Prethodni članak
Sljedeći članak

[STABILNA SITUACIJA U GRADU DONJA STUBICA] Donesen i rebalans proračuna

Gradonačelnik Nikola Gospočić zadovoljan je punjenjem proračuna


Na sjednici koja je održana jučer, Gradsko vijeće Donje Stubice prihvatilo je izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci 2021. godine.

Prihodi su ostvareni u iznosu od 12,4 milijuna kuna, od čega sam Grad 11,6 milijuna. Rashodi samog Grada, bez proračunskih korisnika Dječjeg vrtića i Pučkog otvorenog učilišta, su iznosili 6,8 milijuna kuna. Uz preneseni višak iz prethodne godine od 731.000 kuna u prvih je šest mjeseci u proračun stiglo preko četiri milijuna kuna za skorašnje projekte koji će se realizirati.

Gradonačelnik Nikola Gospočić financijsku je situaciju ocijenio dobrom i stabilnom te je iskazao zadovoljstvo punjenjem proračuna. Istaknuo je i kako bi se svi planirani programi i radovi do kraja godine trebali izvršavati planiranom dinamikom.

Usvojena je i druga izmjena proračuna za ovu godinu kojom je on smanjen za 3,5 milijuna kuna te sada iznosi gotovo 30 milijuna kuna (25 milijuna bez proračunskih korisnika). Iz proračuna je maknuta stavka za Fellerovu zgradu, sredstva su bila predviđena u iznosu od 2 i pol milijuna kuna, no planirana sredstva nisu dobivena na natječaju, piše Radio Stubica.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook