Prethodni članak
Sljedeći članak

Srebro i tri bronce za učenike iz Hrvatske na matematičkoj olimpijadi u Sarajevu

Sudjleovali su učenici iz 11 država


Završila je 26. Juniorska balkanska matematička olimpijada. Održana je u Sarajevu uz sudjelovanje 11 država stalnih sudionica natjecanja i 8 gostujućih ekipa među kojima je bila i ekipa Republike Hrvatske koja je dobila poseban poziv za sudjelovanje na natjecanju o trošku organizatora.

Hrvatsku ekipu na ovim natjecanjima čine učenice i učenici koji su završili osmi razred osnovne škole, iako bi, prema pravilima natjecanja, smjeli sudjelovati i učenici mlađi od 15.5 godina koji su završili prvi razred srednje škole. Ekipu su tako sačinjavali Fabijan Cikač (OŠ Kajzerica, Zagreb), Kristijan Šimović (OŠ Lučko, Lučko), Mila Maretić (VI. OŠ Varaždin, Varaždin), Emil Missoni (OŠ Ivana Cankara, Zagreb), Maša Dobrić (OŠ Jure Kaštelana, Zagreb) i Jakov Mirošević (OŠ Bogumila Tonija, Samobor).

Fabijan Cikač je na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi osvojio srebrnu, a Kristijan Šimović, Mila Maretić i Emil Missoni su osvojili brončane medalje čime su postigli vrlo lijep uspjeh.

Najuspješnija ekipa na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi bila je ekipa Rumunjske.

Hrvatsko matematičko društvo organiziralo je izbor i pripremu učenika za natjecanje, a troškove puta na natjecanje kao i  provedbu izbora i priprema koje su se održavale na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja i svima koji su pomogli u provedbi ovog projekta te Ministarstvu odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo na pozivu na natjecanje", napisali su voditelji ekipe Ilko Brnetić i Patrik Papac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook