Prethodni članak
Sljedeći članak

Sportske igre branitelja u Šemnici okupile stotinjak natjecatelja

Natječu se u belotu, pikadu, šahu, visećoj kuglani, stolnom tenisu i stolnom nogometu


Danas se u Donjoj Šemnici u Krapini održavaju braniteljske sportske igre u organizaciji HVIDRA – e Krapina.

Kako je ispred udruge rekao predsjednik Gabrijel Kosalec, okupilo se stotinjak učesnika, koji se takmiče u belotu, visećoj kuglani, pikadu, stolnom nogometu, stolnom tenisu i šahu.

Sportske igre podržao je i posjetio ravnatelj uprave za pravne i stambene poslove Ministarstva hrvatskih branitelja Željko Motik, koji je istaknuo kako Ministarstvo branitelja u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i braniteljskim udrugama potiče, podržava i potpomaže financijski programe i aktivnosti kojima se cilj socijalno osnaživanje hrvatskih branitelja.

Susrete podržava i Grad Krapina. – Stojimo uvijek na raspolaganju dečkima koji su dali sebe za obranu domovine. Drago mi je i da se susreti održavaju u Šemnici, gdje će uskoro biti otkrivena i spomen ploča dvojici poginulih branitelja s tog područja – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako u našoj županiji postoji snažna suradnja braniteljskih udruga, i to ne samo u vidu sportskih druženja, već i u vidu prijavljivanja projekata.

– Naša županija je prijatelj braniteljskih udruga, koje tretiramo kao partnere u projektima, ali i u ophođenju i načinu ponašanja prema njima, koji su najzaslužniji za stvaranje države. Dug je nas kao zajednice da im to vratimo – rekao je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook