Prethodni članak
Sljedeći članak

Šplajt: 'Uredit ćemo zgradu izvana i iznutra, kao i 16 tisuća kvadratnih metara vanjskih prostora'

Općina Kumrovec priprema novi projekt koji je spreman za prijavu na Mjeru 7.4.1 ruralnog razvoja – rekonstrukciju i dogradnju Sportskog centra koji se nalazi u sklopu stadiona u Razvoru


Općina Kumrovec će projekt rekonstrukcije i dogradnje Sportskog centra prijaviti na Mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja, Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo. 'Projektnim je prijedlogom zamišljeno da cijela zgrada dobije novo ruho – novu fasadnu ovojnicu i krovište, kao i da se kompletno rekonstruiraju i urede prostori namijenjeni sportskim sadržajima te da se dogradi skladište koje bi djelomično bilo u funkciji strojarnice, a u njemu bi bili smješteni i strojevi i alati namijenjeni održavanju same zgrade, stadiona i njegovog okoliša, upoznao nas je s projektom načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Vrijednost projekta procjenjuje se na 7,5 milijuna kuna s uključenim PDV-om, a u sklopu projekta predviđeno je uređenje i vanjskih površina veličine od preko 16 tisuća kvadratnih metara: 'Kompletno bi se asfaltirala prilazna cesta od državne ceste D-205 do same zgrade. Na južnom dijelu kompleksa radit će se novo parkiralište, uredit će se malo multifunkcionalno igralište s tribinama, na kojem bi bili košarkaški, teniski i nogometni tereni s odgovarajućom rasvjetom, rekao je Šplajt.

Rezultati  natječaja očekuju se do konca ove ili početkom sljedeće godine: 'Budući da je riječ o jako kvalitetnom projektu, nadamo se da će proći i da će stvarno biti moguće uložiti novac u izgradnju samog objekta i popratnih sadržaja. Kako je naša općina kategorizirana u IV. skupinu po indeksu razvijenosti, imali bismo pravo i do 100%-tni udjel EU sredstava u financiranju tog projekta, tako da uopće ne bi bilo potrebe za angažiranjem vlastitih općinskih sredstava, što bi bilo vrlo dobro za Općinu Kumrovec s obzirom na njen mali proračun, rekao je kumrovečki načelnik.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook