Prethodni članak
Sljedeći članak

Šplajt: 'Uredit ćemo zgradu izvana i iznutra, kao i 16 tisuća kvadratnih metara vanjskih prostora'

Općina Kumrovec priprema novi projekt koji je spreman za prijavu na Mjeru 7.4.1 ruralnog razvoja – rekonstrukciju i dogradnju Sportskog centra koji se nalazi u sklopu stadiona u Razvoru


Općina Kumrovec će projekt rekonstrukcije i dogradnje Sportskog centra prijaviti na Mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja, Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo. 'Projektnim je prijedlogom zamišljeno da cijela zgrada dobije novo ruho – novu fasadnu ovojnicu i krovište, kao i da se kompletno rekonstruiraju i urede prostori namijenjeni sportskim sadržajima te da se dogradi skladište koje bi djelomično bilo u funkciji strojarnice, a u njemu bi bili smješteni i strojevi i alati namijenjeni održavanju same zgrade, stadiona i njegovog okoliša, upoznao nas je s projektom načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Vrijednost projekta procjenjuje se na 7,5 milijuna kuna s uključenim PDV-om, a u sklopu projekta predviđeno je uređenje i vanjskih površina veličine od preko 16 tisuća kvadratnih metara: 'Kompletno bi se asfaltirala prilazna cesta od državne ceste D-205 do same zgrade. Na južnom dijelu kompleksa radit će se novo parkiralište, uredit će se malo multifunkcionalno igralište s tribinama, na kojem bi bili košarkaški, teniski i nogometni tereni s odgovarajućom rasvjetom, rekao je Šplajt.

Rezultati  natječaja očekuju se do konca ove ili početkom sljedeće godine: 'Budući da je riječ o jako kvalitetnom projektu, nadamo se da će proći i da će stvarno biti moguće uložiti novac u izgradnju samog objekta i popratnih sadržaja. Kako je naša općina kategorizirana u IV. skupinu po indeksu razvijenosti, imali bismo pravo i do 100%-tni udjel EU sredstava u financiranju tog projekta, tako da uopće ne bi bilo potrebe za angažiranjem vlastitih općinskih sredstava, što bi bilo vrlo dobro za Općinu Kumrovec s obzirom na njen mali proračun, rekao je kumrovečki načelnik.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme: -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica; -DC3 Zdihovo-Kikovica; -DC32 Prezid-Delnice; ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program