Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠPLAJT: 'Lončarov put bit će gotov do sredine prosinca, a Centar za posjetitelje otvaramo za Dan općine'

S načelnikom Kumrovca Robertom Šplajtom razgovarali smo o aktualnostima na području općine


S načelnikom Kumrovca Robertom Šplajtom razgovarali smo o aktualnostima na području općine. Kako nam je rekao Šplajt, najveći projekt na području komunalne infrastrukture je Lončarov put u vrijednosti od 7 milijuna kuna.

Završna faza

- Radovi su u završnoj fazi, sljedeći tjedan treba početi asfaltiranje te dionice u dužini od 4 kilometara. Također će se urediti bankine i odvodni kanali. Ovi radovi bi trebali biti gotovi do 15. studenoga, a kada obavimo i tehnički pregled sve će biti završeno do polovice prosinca. Ovo je velik i hvalevrijedan projekt, ne samo za stanovnike Škrnika, nego za cijelu Općinu Kumrovec. Pogotovo ovdje mislim na turizam i buduću vinsku cestu koja će prolaziti onuda. Radovi na kanalizaciju Ravno Brezje - Risvica također su u završnoj fazi. Trenutno se rade sekundarni izvodi iz te kanalizacijske mreže. Vjerujemo da bi ovih dana trebalo početi asfaltiranje ove dionice u duljini od oko 5 kilometara koje treba presvući novim asfaltnim slojem. Izvođač radova bi trebao sljedeći tjedan započeti s pripremom podloge, tako da bi do početka 12. mjeseca trebali biti gotovi s radovima. U konačnici će biti uređena kompletna kanalizacija, a prometnice presvučene asfaltnim slojem, što mislim da je jedan jako vrijedan projekt jer će u ovim mjestima biti uređena kompletna infrastruktura– rekao je Šplajt.

Ostali radovi

Rješavamo klizište u Razdrtu Tuheljskom, a vrijednost radova iznosi pola milijuna kuna. Radi se o dosta osjetljivoj situaciji, jer nam je prijetilo da ta prometnica bude kompletno urušena i neprohodna čime bi se onemogućila povezanost lokalnog stanovništva s Kumrovcem i Tuhljem. Radovi bi trebali biti dovršeni do polovice 11. mjeseca. Godišnje na području općine Kumrovec saniramo prosječno dva klizišta, tako da se nadamo da ćemo kroz koju godinu sanirati sva klizišta i da se nova neće otvoriti. U naselju Kladnik uskoro kreću radovi na novoj javnoj rasvjeti. Ishođene su sve dozvole i očekujemo od izvođača da započne s radovima već sljedeći tjedan. Ravno Brezje također će dobiti modernu LED rasvjetu, koja će puno kvalitetnije osvijetliti naša sela, a ujedno biti ekonomičnija. Mislim da radimo jako dobar posao i da ćemo za dvije do tri godine cijelo područje opremiti javnom rasvjetom– najavio je načelnik Špla jt. Centar za posjetitelje u završnoj je fazi, a otvorenje je planirano povodom Dana Općine, 24. studenoga. – Objekt je više-manje u potpunosti završen, slijedi još samo namještanje. Druga faza projekta koštala je Općinu više od milijun kuna, ali smatram da vrijedi svakog uloženog novčića. Dobit ćemo jedan lijepo uređeni prostor na ulazu u Kumrovec kojeg će posjetiti svaki turist. Ovdje će se upoznati s bogatom poviješću i ponudom našega kraja, a i životom našeg najpoznatijeg Kumrovčana Josipa Broza – rekao je Šplajt. Općina Kumrovec također namjerava urediti Društveno - kulturni dom koji će biti smješten u zgradi unutar kompleksa stadiona u Razvoru. – Planiramo urediti jednu veliku dvoranu od 600 do 700 m2, koja će biti na raspolaganju našim mještanima, udrugama i Općini. Projekt smo prijavili na natječaj Ministarstva kulture i očekujemo da će projekt proći. Bez sredstava iz ministarstava i EU fondova teško da ćemo moći realizirati sve projekte koje smo si zacrtali – zaključio je Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook