Prethodni članak
Sljedeći članak

SPEKTAL BEZ GRANICA: Suradnja Floriana Šalca i kafića Molecoole urodila jedinstvenim eventom


Foto: Rikard Jadan

Na kraju sezone brdskih auto utrka jučer smo prisustvovali prvom Racing showcase-u u Zaboku, a u kojem je najvažniju ulogu igrao heroj zagorskih automobilskih entuzijasta, prvak Hrvatske u klasi 6b 2023. i viceprvak Hrvatske u klasi 5a 2023. na brdskim stazama u automobilizmu Florian Šalec i njegov novopečeni sponzor cafee bar Molecoole. Bio je to događaj koji popularizira automobilističke utrke i pružio priliku za upoznavanje, istraživanje i edukaciju, ali i za isprobavanje ugostiteljske ponude kafića Molecoole koji je posebno za ovu priliku izmiksao ‘OCTANE’ koktel koji je bio dostupan po simboličnoj cijeni i rasplamsao svako nepce.

Sponzorstvo

Florian Šalec živi u i za Oroslavje, od malih je nogu u auto svijetu pa je i rekreativno vozio karting, a od 2015. godine član je Auto kluba Zagorje gdje se počeo baviti rallyjem kao suvozač. U svibnju 2017. godine prvi je put sjeo za upravljač trkaćeg automobila, a kako sam kaže, tada se vatra rasplamsala, ljubav prema adrenalinu je rasla… Danas, Florian niže rezultate kojim se diči cijelo Zagorje, ali i Hrvatska. Kako je došlo do suradnje s Molecoole, što se sve moglo vidjeti, ali i koliko je sponzorstvo važno, otkrio nam je Florian.

- Do suradnje s caffe barom Molecoole došlo je zahvaljujući mom prijatelji Robertu koji se stupio u kontakt s Ana Martinom Štokan. Ubrzo smo dogovorili sastanak, ideje su samo buktale i eto nas na Racing shoecase-u. Ovo je prvi party predstavljanja koji ćemo, nadam se, u budućnosti povećati. Posjetitelji su mogli vidjeti moj auto u stanju kakav je na trci u servisu, a mnogi su se zainteresirali i postavljali pitanja, proučavali ga. Sa mnom je bio i moj tim bez kojeg ne bi bilo ni mene i izrazito sam im zahvalan na svemu – ispričao nam je Florian koji utrke, kaže, nema gdje trenirati jer u blizini nema staze pa su njegove nagrade samim time još vrijednije. Psihički se priprema, dodaje, u autu ili kombiju i to spavajući ili gledajući video zapise kako bi još bolje proučio stazu. Što se sponzorstva tiče, kaže Florian, to je svakodnevna borba. Do sponzorstva je užasno teško doći, a u automobilizmu financije su upravo te koje igraju veliku ulogu. Svaka je pomoć, kaže, dobrodošla i od velike je pomoći. A prostora za nadogradnju, ne nedostaje.

Svi mi znamo tko je Florianov otac - Ivan Šalec! Čovjek koji je ostvario jedan od najvećih uspjeha zagorskog automobilizma i zagorskog sporta u cjelini. Nakon što je tri puta za redom postao prvak Hrvatske u brdskom automobilizmu, osvojio je i famoznu zlatnu kacigu, što je privilegija samo najboljih automobilista. Svoju sjajnu automobilističku karijeru završio je 2006. godine i vratio se svojoj prvoj ljubavi – motorima. Pratimo ga u moto klubu 'Zagorski orlovi' čiji je osnivač i prvi predsjednik, a koliko je dobar u tome najbolje govori činjenica da je na toj poziciji i danas... Ponos na svog sina, ne krije.

Četvrta generacija

- Florian je četvrta generacija u automobilizmu u našoj obitelji. Prvi je bio moj tata, zatim moj djed i moj pokojni ujak koji je izgubio život u Domovinskom ratu. Izrazito sam ponosan na uspjehe Florian, mogu reći da je automobilizam naš familijarni sport. Rezultati izgledaju lijepo, ali nitko ne zna koliko se rada, truda i patnje krije iza svega, pa su onda rezultati još vrijedniji. Mogu reći da Florian u nekim situacijama reagira bolje nego sam reagirao ja. Dosta je smireniji, ima bolje mogućnosti, ima odličan tim i nadamo se još boljim rezultatima– ispričao je Ivan.

Suradnja Šalec-Molecoole kao što smo imali prilike vidjeti sinoć, jedinstvena je. Na izgled nespojivo; brzina, uzbuđenje, adrenalin i zanimljivi okusi obol su jučerašnjeg eventa kojeg ne bi bilo bez Ane Martine Štokan, vlasnice caffe bara Molecoole.

- Čast nam je da smo sponzor upravo Florianu koji kontinuirano niže odlične rezultate u auto utrkama, a izrazito smo ponosni i na event koji je prvi, ali vjerujem - ne zadnji. Naša je suradnja izvanredna i veseli me sve ono što nas još čeka kroz zajedničko putovanje. Odaziv je sinoć bio odličan, a atmosfera ugodna, prijateljska i topla – ispričala je Ana Martina koja je izrazito ponosna i na tim koji čini Molecoole.

Valja spomenuti kako je svojim dolaskom event uveličao i oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić, a kako smo i najavili, svaki kupljeni 'OCTANE' koktel bio je ticket za sudjelovanje u tomboli pa je tako odlazak na utrku s Florianom i njegovim timom u sljedećoj sezoni (put i smještaj su uključeni) osvojio Ivan Vukelić, vožnju s Florianom u nadolazećoj sezoni osvojio je Mario Posavec, a majicu s potpisom Antun Urbanović.

I još - za hit atmosferu bili su zaduženi S&S, zagorje.com bio je medijski sponzor, a kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook