Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠOKANTNO Maturantici u Varaždinu pozlilo pišući test – u potkrovlju, bez klime i s maskom na licu

Djecu pozivaju ranije pred školu gdje stoje na suncu, tuže se roditelji


Nakon Makarske, danas popodne javnost je šokirao slučaj iz Varaždina u kojemu je maturantici pozlilo od vrućine i kolabirala je. Nemili događaj odvijao se u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi u Varaždinu koja nema klimatizacijskih uređaja.

"Maturu su pisali u potkrovlju škole, ne znam zašto, kad su učionice na donjim katovima. U potkrovlju nisu imali klimu. Mojoj kćeri pozlilo je već nakon 20 minuta. Profesorica koja je dežurala zvala je van, no ona je sama rekla da želi nastaviti pisati test i napisala ga je skoro do kraja kad joj je ponovno pozlilo. Pozvali su me iz škole, otišli smo u bolnicu i proveli pet sati u hitnoj internističkoj ambulanti na infuziji i pretragama", ispričala je ogorčena majka Đurđica Vodopija za Index.hr.

Kaže kako moraju obaviti još neke pretrage kod obiteljskog liječnika. 

"Djetetu je zbog vrućine, pa i stresa, ustanovljeno ubrzano lupanje srca. Imala je vrtoglavicu i dobila tabletu da joj se smiri puls", govori Varaždinka. 

Pohvalila je prisutno nastavno osoblje jer su pohrlili u pomoć. Spominje da joj nije jasno zašto se, uz to što maturu pišu u ovakvim uvjetima, djecu poziva da pred školu dođu puno ranije, pa se tako izlažu stajanju na suncu. 

"Što se tiče ljudi koji su bili prisutni kod mature, od koordinatora pa do profesora, svi su pomogli. Mene jedino smeta da po takvoj vrućini djeca pišu maturu u potkrovlju, a ne u prizemlju, u učionicama. Uz to djeci govore da moraju doći ranije pred školu pa su tako tamo stajali na suncu 40 minuta", dodaje Đurđica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook