Prethodni članak
Sljedeći članak

Socijaldemokratski forum žena SDP-a KZŽ obilježio javnozdravstvenu akciju Dan crvenih haljina

Dan crvenih haljina Socijaldemokratski forum žena SDP-a Krapinsko-zagorske županije obilježio je u sklopu svoje 9. izvještajno-tematske skupštine na kojoj je prihvaćen izvještaj o radu za prethodno razdoblje i usvojen plan daljeg djelovanja


Javnozdravstvenu akciju Dan crvenih haljina koja se obilježava prvog petka u veljači, obilježio je i Socijaldemokratski forum žena SDP-a Krapinsko-zagorske županije u sklopu svoje 9. izvještajno-tematske skupštine na kojoj je prihvaćen izvještaj o radu za prethodno razdoblje i usvojen plan daljnjeg djelovanja.

- Dan crvenih haljina posvećen je tome  da se skrene pozornost na potrebu povećane pažnje javnosti na osvješćivanje o moždanom udaru.  To je bolest koja pogađa oba spola, ali moždani je udar treći uzročnik smrtnosti žena te prvi uzročnik njihova invaliditeta. Unatoč tome, nedovoljno je prepoznat, istražen i liječen… dok informacija o prevenciji i pravovremeno prepoznavanje mogu spasiti život...stoga smo ugostili prof. dr. sc. Vesnu Šerić dr. med.s pec. neurolog koja je održala predavanje o uzrocima i prevenciji moždanog udara posebno kod žena.Vjerujemo da i jedna informacija koja može spasiti nečiji život nema cijenu pa stoga nastojimo u svom djelovanju organizirati i tribine vezane uz zdravlje- istaknula je Sandra Turković, predsjednica SDFŽ SDP-a Krapinsko-zagorske županije. Dodala je kako je svaka informacija o prevenciji od iznimne važnosti.

Izvještajnoj skupštini nazočili su predsjednik županijske organizacije SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i predsjednik zabočke Gradske organizacije SDP-a Ozren Hanžek koji su u pozdravnom govoru ocjenili rad Foruma žena hvalevrijednim i istaknuli da zato u našoj županiji zip sistem kandidiranja i obnašanja dužnosti ima isto tako svoju snagu i vrijednost kojom se kao županija možemo ponositi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook