Prethodni članak
Sljedeći članak

Snijeg u dijelovima Hrvatske! HAK poslao upozorenje


Kako je najavljeno, u Hrvatsku je stigla promjena vremena, a s njom i snijeg u dijelu zemlje. Jutros je snijeg pao oko Gospića, a na Platku je već pala veća količina snijega, piše Index.

Prvi snijeg ove jeseni pada na planinama Dalmacije. Tako jutros snijeg pada na Dinari, Kamešnici i Biokovu, a snježnih pahulja bilo je i na vrhu Svilaje i Mosora.

Na Sinjalu na Dinari jutros se mjere 2 stupnja Celzijusa ispod nule, a na Velikoj Duvjakuši je -0.3°C uz osjet hladnoće od -6. Minus je jutros zabilježen i na Biokovu iznad 1600 metara. Na najvišem vrhu Mosora, Velikom Kablu, temperatura povremeno pada do 0°C, piše Dalmacija Danas.

HAK poslao upozorenje

HAK javlja da se zbog prometnih nesreća na autocesti A7 između tunela Katarina i Škurinje I (25.km) u smjeru GP Rupa vozi jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h, a na autocesti A1 na 121 km između čvorova Žuta Lokva i Brinje u smjeru Zagreba uz ograničenje brzine od 80 km/h.

"Snijeg pada mjestimice u Gorskom kotaru. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale upozoravamo na moguće odrone. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila", upozorava HAK.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook