Prethodni članak
Sljedeći članak

SLUŽBENO: Zagorka Sandra Benčić kandidatkinja Možemo! za premijerku


Vodstvo stranke Možemo, nastavno na netom izglasanu odluku Vijeća, predstavilo Sandru Benčić kao kandidatkinju za premijerku.

Benčić je istaknula kako ulazi s velikom motivacijom u utrku koja sve očekuje u ovoj super izbornoj godini.

Naglasila je kako bi se malo tko odlučio za ovaj korak da nema ovakvu podršku sjajnih ljudi oko sebe.

- Kada smo moji kolege i ja ulazili u politiku imali smo jasnu viziju i motivaciju da vjerujemo da Hrvatska može bolje, rekla je.

Naglašava kako je hrvatska postala prepoznatljiva u zadnjih 30 godina, no, kako kaže, u zadnjih 30 godina ni jedna vlada nije stvorila ovu zemlju za ljude, zemlju za kvalitetu

života.

- Nismo stvorili institucije da budu po mjeri potrebe građana, a ne da budu same sebi svrha, rekla je.

Inače, Sandra Benčić rođena je u Zaboku 1978. godine, završila je Pravni fakultet u Zagrebu, članica je Centra za mirovne studije, a prije no što je postala saborskom zastupnicom predavala je na Algebri te radila kao vanjska stručnjakinja Vijeća Europe za slobodu govora, a bila je i članica Povjerenstva za postupanje po pritužbama u MUP-u i Savjeta za razvoj civilnog društva.

U Saboru predsjedava Odborom za zaštitu okoliša i članica je Odbora za pravosuđe. Njezina kandidatura, doznajemo, ima veliku podršku unutar stranke, no bilo je i onih koji su predlagali Danijelu Dolenec jer zbog svog nešto odmjerenijeg javnog nastupa uživa veće simpatije starijih birača.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook