Prethodni članak
Sljedeći članak

SLUČAJ ŠKRINJA: Vrhovni sud danas odlučuje o Smiljani Srnec

Podsjetimo, nepravomoćno osuđena na 15 godina zatvora za ubojstvo sestre Jasmine, čije je tijelo skrivala u škrinji 19 godina


Smiljana Srnec je krajem lipnja prošle godine na Županijskom sudu u Varaždinu nepravomoćno osuđena na 15 godina zatvora za ubojstvo sestre Jasmine Dominić. Ubojstvo se dogodilo 2000. godine, a tijelo je otkriveno tek 19 godina kasnije u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu. Kazna od 15 godina koja joj je određena je maksimalna zatvorska kazna jer joj se sudilo po starom zakonu. U kaznu joj se uračunava i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru. O slučaju danas odlučuje Vrhovni sud nakon što se Smiljana Srnec žalila na presudu, piše Index.hr.

Podsjetimo, sud je utvrdio da je Jasmina posljednji put viđena u srpnju ili kolovozu 2000. te da je usmrćena u ljeto 2000. godine što potvrđuju i oznake na smrznutom voću i povrću u škrinji. Sudac je tada kazao da je leš u škrinji stajao 19 godina te da je doktor koji je vještačio u ovom predmetu ustvrdio da je žrtva skinuta i omotana crnim vrećama. "Isključivo je optuženica boravila u kući", naveo je sudac. Sudac je rekao kako je do usmrćenja tupo-tvrdim predmetom došlo u opuštenom stanju žrtve što ide u prilog tome da je ubojica "domaća osoba". Ona je jedina osoba koja je iznosila informacije o Jasmini kojima je za cilj bio ostavljanje dojma da je ona živa. "Smiljana Srnec psihijatrijski je sposobna za krivnju", ustvrdio je u lipnju sudac dodajući da Srnec nije dala nikakvo objašnjenje za leš sestre u njenoj škrinji nego je samo rekla da svjedoci lažu. Kao otegotnu okolnost sud je uzeo izravnu namjeru, jačinu ozljeda, činjenicu da je žrtva mlada osoba u domu te skrivanje tijela u škrinji 19 godina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook