Prethodni članak
Sljedeći članak

[SLUČAJ ŠKRINJA] SMILJANA: ‘Nisam kiva’

Smiljana Srnec, osumnjičena da je ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo 18 godina skrivala u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, danas je opet stigla na varaždinski Županijski sud

  • Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

    Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL


Smiljana Srnec, osumnjičena da je ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo 18 godina skrivala u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, danas je opet stigla na varaždinski Županijski sud, piše Dnevnik.hr.

U sudnicu je došla držeći papire na kojima je bio rukom ispisan tekst. Vidno je uzbuđena, povremeno se činilo kao da teško diše. Javnost je prvi put mogla čuti njenu obranu. Pred suca je izašla i sama Smiljana Srnec.

"Želim reći da nisam kriva. Nisam ubila sestru. Ostala sam bez nje. Teško mi je. I sad pijem lijekove za smirenje. Ona meni nedostaje od dana kada je nestala. S njom sam bila u jako dobrim odnosima. Slagale smo se i uvijek smo si pomagale. Voljela sam je i uvijek ću je voljeti", rekla je i briznula u plač, prenosi Dnevnik.hr

"Nikada nikome od svoje obitelji ne bih naudila. Ne razumijem zašto su u postupku ispitivani svjedoci su koji su vrlo malo poznavali naše odnose", nastavila je Srnec.

Prisjetila se svjedočenja ujne Nade Sabol koja je rekla kako obitelji nisu bile u dobrim odnosima.

"Bila je vrlo često kod nas, osobito kad je moja majka bila kod kuće. Obiteljski u rodbinski odnosi s mamine strane su poremećeni otkad znam za sebe. Ne znam zašto je lagala. Svi ti odnosi još su više poremećeni nakon smrti djeda 1996. Za sve te navode imam svjedoke. Smatram da prije njihovog svjedočenja netko treba provjeriti njihovu prošlost i sadašnji način života. Odnose s drugim ljudima. Osobe koje imaju kriminalnu prošlost, osobe koje su sklone različitim opijatima, osobe koje su bivši alkoholičari, sadašnji alkoholičari, zlostavljači, koji su zlostavljali roditelje, djecu, sve je to zabilježeno. Ljudi koji su ilegalno prevozili imigrante, bavili se raznim ilegalnim i nedopuštenim poslovima, prijevarama, ne mogu biti vjerodostojni svjedoci. Osobito ne osobe koje su zbog svojih niskih pobuda napustile svoju obitelj, napustile svoju djecu. Ti svjedoci su tu svjedočili. Ne mogu reći svi, ali većina. To su osobe koje je i Jasmina za svog života izbjegavala. I o njoj su širili laži i tračeve“, govorila je Srnec, piše Dnevnik.hr.

Dnevnik.hr piše kako je rekla da je sud odbio svjedoke koji su mogli istinito i nepristrano svjedočiti.

Pobijala je i neke iskaze svjedoka pa je tako demantirala da sa susjedom Palfijem i svojim suprugom išla u Mađarsku, pogotovo ne na Veliku subotu 2001., kako je on rekao. Srnec kaže da su ona i suprug vezu započeli u prosincu te godine.

Rekla je i da je kćer Katarina nju i Jasminu zadnji put vidjela kad su joj ostavljale poklone za sv. Nikolu u prosincu 2000. godine. Kazala je da je bila u dobrim odnosima i sa Gordanom Sabol.

Osvrnula se i na postupke čakovečke policije. Kaže da nisu bili profesionalni. Rekla je su je ispitivači pokušali okrenuti protiv supruga i roditelja te da su je prisiljavali da potpiše izjavu o tajnosti. Rekla je i da se i njen suprug žalio.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook