Prethodni članak
Sljedeći članak

SLAVLJE UMJETNOSTI I KULTURE: 'Krava na granici' otvorila GFUK!


Foto: Rikard Jadan

Nestrpljenje je večeras doseglo vrhunac u Festivalskoj dvorani u Krapini kada su se svjetla ugasila označivši početak dugoočekivanog Glumačkog festivala i to izvanrednim komadom Vida Baloga 'Krava na granici'. Bio je to uvod u bogat program ovogodišnjeg, 17. izdanja festivala koji svake godine donosi, ne samo izvanredne izvedbe, već i duboke emocije i inspiraciju, ali je on i odlična platforma za slavlje umjetničke izvrsnosti i kulturne raznolikosti. Upravo je otvaranje festivala s predstavom Vida Baloga postavilo visoku letvicu za ono što slijedi u narednim danima, obećavajući nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje kazališne umjetnosti.

O onome što nas čeka narednih dana u Krapini, govorio je predsjednik kulturne udruge, glumac i stalni član ZGK 'Komedija' Adam Končić.

- 'Krava na granici' Vida Baloga večeras je imala prvo gostovanje van 'Komedije' što je samo jedan od četiri premijerna naslova kojeg ove godine dovodimo u Krapinu, nakon njihovih premijera u Zagrebu. Sutrašnje 'Kraljevo' Miroslava Krleže u režiji Krešimira Dolenčiča je također predstava koja po prvi puta gostuje van Zagreba. Isto tako, 13. travnja, u subotu, imamo Satiričko kazalište Kerempuh koje gostuje s predstavom 'Pljuska' prvi puta nakon premijere. Tu je i Lectirum teatar s predstavom 'Sretni ljudi' koja je imala nedavno premijeru i gostuje po prvi put, a predstavu će zaigrati kroz naš Festival budući da imaju četiri igranja diljem Zagorja. Pozivam sve koji su željni dobih kazališnih priča, komedije i zabave, veselja da dođu i da ostanu na druženju s glumcima – poručio je Končić.

Otvorenje GFUK-a nije propustio ni krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

- Grad Krapina se može pohvaliti brojnim manifestacijama koje se događaju tijekom godine, a svakako je nezaobilazan i GFUK. To je Festival kojeg grad uistinu značajno podupire od samog početka što financijski, što na druge načine kroz svoje institucije. Drago mi je da kazalište dolazi k nama jer nam je puno lakše da dođemo. Dvorana je puna, a interes je velik i značajan – izjavio je Gregurović, a nadovezala se i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

- GFUK po Zagorju i u Krapini je odlična manifestacija koja je na karti kulturnih događanja u naše županije. Jako je važno da imamo predstave renomiranih kazališta koje možemo pogledati. Čestitke upućujem Adamu Končiću i cijeloj ekipi – rekla je Petek i dodala kako Krapinsko – zagorska županija sve ove godine podupire GFUK na radost svih.

Na kraju, ravnateljica POU Grozdana Pavlović ovom je prilikom iskazala zadovoljstvo što Festivalska dvorana, koja ima 500 sjedećih mjesta, ponovno može ugostiti odlične predstave i pružiti odličnu zabavu!

Raspored nadolazećih predstava kao i sve dodatne informacije potražite OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook