Prethodni članak
Sljedeći članak

Skupština VZO Marija Bistrica: Nabavljena nova oprema za bistričke vatrogasce


Jučer je u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici održana redovna skupština Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica, u sklopu koje, uz središnje društvo, DVD Marija Bistrica, djeluju i društva Tugonica-Podgrađe, Selnica i Laz. Kroz spomenuta društva trenutno djeluje 459 članova, od čega čak 152 pripadnika djece i mladeži, točnije 69-oro djece i 83 članova vatrogasne mladeži.

Na području djelovanja u 2021. godini zabilježeno je ukupno 9 vatrogasnih pojedinačnih intervencija, od 3 požara šume, 4 požara na stambenim objektima i 2 tehničke intervencije. Neke stvari pandemija je onemogućila i prošle godine pa tako nije bilo redovnog Dana otvorenih vrata. No neke stvari bile su nezaustavljive pa je u sklopu Manifestacije Ljeto u Mariji Bistrici, održana združena vatrogasna vježba ovaj puta na području Selnice.

U prošloj je godini, bez obzira na teškoće bilo nešto osposobljavanja, a za sva društva preko zajednice nabavljena je i oprema u vrijednosti 40-tak tisuća kuna.  Natjecanja je bilo još uvijek malo, no ekipe mladeži i muške i ženske DVD-a Tugonica-Podgrađe, koje su se plasirale na državno natjecanje, koje će konačno biti održano 4. lipnja ove godine, marljivo vježbaju. I prošle godine odrađena je dislokacija u Zatonu, nositelj koje je DVD Tugonica-Podgrađe. Ukupno je u osam smjena bilo angažirano 9 članova VZO Marija Bistrica. Dio članova sudjelovao je i u sanaciji potresom pogođenih područja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Iako u nešto manjem obimu zbog pandemije, i u prošloj godini nastavljena je suradnja sa Svetištem MBB i Općinom Marija Bistrica, kroz niz događanja, dežurstava i sl, a to je i vatrogasno hodočašće u Mariju Bistricu koje nije izostalo ni prošle godine. Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook