Prethodni članak
Sljedeći članak

[SKUPŠTINA KLA 'KOTAČ'] Kroz klub je do sada prošlo 107 liječenih alkoholičara

Dugogodišnjim članovima i apstinentima je dodijeljeno devet diploma za apsinenciju od alkohola, od 2 do 14 godina


U Zlatar Bistrici je u utorak održana 18. godišnja skupština Kluba liječenih alkoholičara "Kotač" u dvorani općine u Zlatar Bistrici.

Posljednjih 18 godina udruga Crvenog križa kontinuirano provodi socijalni i psihosocijalni rad i pruža podršku liječenim ovisnicima o alkoholu. Kroz klub, koji je osnovan 1. travnja 2020. godine, prošlo je 107 liječenih alkoholičara i isto toliko članova obitelji. Klub liječenih alkoholičara je zatvoren za javnost zbog delikatnosti iznošenja raznih osobnih činjenica iz života polaznika te zbog samih tehnika terapije. To je neposredni rad s liječenim alkoholičarima po uputi bolnica Vrapče, Jankomir i Sestre Milosrdnice sa ciljem uspostave zdravstvene, socijalne, obiteljske i radne ravnoteže, vraćanja zdravlja i kapaciteta za kvalitetu života i funkcioniranje pojedinca i obitelji.

Liječeni alkoholičari su predložili i usvojili program rada za iduću godinu, pričali su o svojim iskustvima i velikoj pomoći kluba kroz svoj život. U 2019. godini je održano 50 sastanaka na koje su liječeni ovisnici dolazili sa svojom pratnjom, supružnicima i rodbinom i to su vrlo emotivni trenuci kad se otvoreno donose odluke pred svima u grupi, iznose se i najdelikatnije činjenice iz života i to su trenuci kad se mijenjaju stavovi, ponašanje, kad se mijenja život. Novi članovi su svjesni da je dolazak u klub nova prilika sretnijoj i zdravijoj budućnosti i budućnosti i njihovih obitelji. Dugogodišnjim članovima i apstinentima je dodijeljeno devet diploma za apsinenciju od alkohola, od 2 do 14 godina, a također je izabrano i novo rukovodstvo Kluba. Skupštini se obratila ravnateljica centra za socijalnu skrb, Marija Kurtanjek Balić, pružila podršku prisutnima, voditeljicama i Crvenom križu u daljnjem radu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook